Hirdetés

[MOVIE] A Dark Messiah és a HL2 alkotóitól: The Crossing

|

Tavaly karácsonykor hallhattunk először a The Crossing című akció FPS-ről, melyről most újabb információk kerültek napvilágra.

Hirdetés

A The Crossing már csak azért is sikerre számíthat, mert az Arkane Studiosnál, vagyis a Dark Messiah szülőházánál munkálkodnak rajta, de a Half-Life 2 készítői is besegítenek egy kicsit. Ebből a fúzióból gyakorlatilag sikerült megteremteniük egy új játékstílust: a cross-play-t. Egyelőre nincs rá jó magyar elnevezés, de rögtön elmagyarázom.

Alapvetően két játékmód van a játékban: hagyományos singleplayer és skirmish. Aktívabb FPS játékosok jól tudják, hogy ebben semmi különlegesség nincs. Aki a történetre kíváncsi, az a single player módot választja, aki viszont csak nyomni akar egy gyors akció, az belép a skirmish menübe és néhány gépi vagy emberi ellenféllel vagy azok ellen jót mókázik. Ám a The Crossing esetében a két játékmód szorosan összekapcsolódik: sztori módban ugyanis nem gép által irányított karakterek testesítik meg az ellenfeleket, hanem a skirmish módban játszó valódi játékosok. Szerintem zseniális :)

A koncepció szerint ha egy adott "multiplayer" pályán épp nem tartózkodik sztori módban játsszó játékos, akkor a skirmish játékosok egyszerű csapatos öldöklést gyakorolhatnak, s annak számos alfaját. Ha viszont belép a játékba egy sztori módos emberke, akkor a játék ennek megfelelően teljesen megváltozhat. Elképzelhető például, hogy az egyik csapatnak meg kell őt védeni, a másiknak megölni, de ez csak a legegyszerűbb példa.

Nem tudni még, hogy ez hogyan valósul meg a gyakorlatban, s megjelenési időpontunk sincs, de az biztos, hogy nagyon ígéretes ötletről van szó. S most tekintsetek meg egy friss videót!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)