Hirdetés

Munkaadó nélkül maradtak a Dark Messiah fejlesztői

|

A kibontakozóban lévő gazdasági világválság hatása nem kíméli a korábban optimista játékipar képviselőit sem.

Hirdetés

Mint arról már több alkalommal is beszámoltunk, az egyik legfontosabb piaci szereplő (EA), legújabb termékei kedvező fogadtatása ellenére komoly veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Ebbe kétségtelenül beletartoznak a törölt Tiberium-ra elköltött dollármilliók is. Miután a cég szakemberei a nadrágszíj szorosabbra húzását tartották az egyetlen lehetséges lépésnek (Ne feledjétek, a részvényesek diktálnak, őket pedig nem a játékok érdeklik, hanem a befektetésük megtérülése és a haszon.), minek következtében a munkatársak 6%-át, mintegy 600 főt bocsátottak el.
A költségek lefaragása élvez ilyen esetekben kiemelt prioritást, s ha úgy látják helyesnek, akár félkész projekteket is hajlandóak feláldozni a cél érdekében. Az egyik ilyen áldozat egy Unreal motoros projekt, ami az Arkane Studios tehetséges fejlesztőinek értő kezei alatt formálódott.

78126_dark-messiah.jpg


Az Arkane CEO-ja, Raphael Colantonio szomorúan vette tudomásul a partner döntését, de nyilatkozataiban neheztelésnek nyomát sem érezhettük. Elmondása szerint még rendelkeznek némi pénzmaggal, s bíznak benne, hogy a tartalékok elegendőek lesznek addig, amíg nem sikerül valamelyik kiadóval tető alá hozni egy megállapodást.
Egyébként nem is oly régen derült ki, hogy leigazolták a Warren Spector tanítványaként a Deus Ex: Invisible War, majd később a Blacksite: Area 51 munkálatait felügyelő dizájnert, Harvey Smith-t, aki épp egy új RPG munkálataiba kezdett bele. Nyilvánvaló, hogy eme projekt sorsa is kérdésessé vált, akárcsak a The Crossing című Source motoros FPS-é.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)