Hirdetés

Múzeumban mutogatják az első számítógépes "bugot"

|

A bug szó jelentésével mindannyian tisztában vagyunk, de létezik egy olyan, melyet múzeumban mutogatnak.

Hirdetés

Tegnap volt napra pontosan 65 éve, hogy az első igazi bugot felfedezték egy számítógépben. Apró csavarintás azonban, hogy egy valódi "bogárról" volt szó, ugyanis egy éjjeli lepke került a Harvard Egyetem elektromechanikus számítógépébe. Manapság még akkor sem feltétlen megy tönkre egy hordozható számítógép, ha leöntjük sörrel, akkoriban viszont egy ilyen kis jószág is elég volt ahhoz, hogy problémákat okozzon. Arról, hogy pontosan mi is történt, hogyan kerülhetett egy lepke a számára idegen témával foglalkozó múzeumba, és mit tudott az a számítógép, amit elrontott, a PCWorld vonatkozó cikkében olvashattok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)