Hirdetés

MXGP 2019 The Official Motocross Videogame teszt - itt aztán jól jön a sárvédő

|

A Milestone szállította a motokrossz-világbajnokság 2019-es szezonjának hivatalos videojátékát, de nem vagyunk maradéktalanul elégedettek a bizonyítványukkal.

Hirdetés

Okkal számít extrém sportnak a motokrossz. A versenyzőknek tükörsima aszfalt helyett a gyakran sártól tocsogó, egyenetlen földútból kialakított pályákon kell száguldozniuk, ahol bizony gyakoriak a balesetek. Korábban már több videojátékban is átélhettük ezt az egészen izgalmas élményt, nemrég pedig befutott a legfrissebb ilyen alkotás, amelynek vannak pozitívumai, de összességében nem lett kiemelkedő darab.

Hirdetés

Vigyázz, bukkanó!

Az olasz székhelyű Milestone igazi veteránnak számít a versenyzős játékok műfajában, és korábban több valódi tornának is elkészítette már videojátékos változatát. A srácok most ismét elővették MXGP sorozatukat, hogy fialtassák a licencet, aminek eredménye a jó hosszú nevű MXGP 2019 - The Official Motocross Videogame. Az új részt az MXGP- és MX2-bajnokságok idei szezonja köré építették fel, tehát rengeteg ismerős névvel találkozhat az, aki figyelemmel követi a szcénát. Ahogy belépünk a játékba, azonnal létrehozhatjuk saját pilótánkat, akinek a fizimiskája mellett megváltoztathatjuk többek között a teljes nevét, becenevét, illetve egyedi számot is adhatunk neki. Ezt követően letesszük voksunkat az egyik motormárka mellett, hogy megkaphassuk első kétkerekűnket, illetve szponzor sem árt, aki támogat bennünket karrierünk során.

Ha mindennel végeztünk, kezdetét is veszi az idény, és rögtön az első versenyünkön találjuk magunkat. Nincs túl sok tapasztalatom a motoros játékokkal, így a legelső bevetésem nagyjából annyiból állt, hogy össze-vissza bukdácsoltam, amíg a többiek simán leköröztek. Ezzel csak azt akarom kihangsúlyozni, hogy a kezdők számára picit nehézkes lehet beletanulni az irányításba, mert még arra is figyelni kell vezetés közben, hova helyezzük súlypontunkat a motoron, ami főleg az élesebb kanyarokban, valamint az ugratások közben nagyon fontos. Továbbá erősen javasolt a kijelölt útvonalon maradni, és a kanyarokat sem szabad levágni, úgyhogy erre is figyelnünk kell motorozás közben.

A Milestone fejlesztői dinamikusan változó időjárással is kiegészítették alkotásukat, ami eléggé megnehezítheti a sokszor amúgy sem könnyű futamokat, de azért van jó oldala is, ugyanis sokat dob a hangulaton, amikor verseny közben beborul az ég, és elkezd szakadni az eső. Ha megunnánk a hivatalos szezont és a tabellán lépkedést, belekóstolhatunk a számos egyéb játékmód valamelyikébe. Például elérhető egy szerkesztő, amivel egyedi pályákat alkothatunk meg, és ha úgy gondoljuk, akkor akár meg is oszthatjuk remekműveinket a közösséggel. A Playgroundban pedig többek között szabadon motorozgathatunk, ami kifejezett felüdülés lehet a szigorúbban szabályozott futamok után.

Maradjunk inkább az aszfaltnál

Kétség sem fér hozzá, hogy a Milestone a legnagyobb motokrosszrajongóknak alkotta meg ezt a játékot, és emiatt ugyan vonzó lehet egy bizonyos réteg számára, de a többségnek inkább csak fejfájást fog okozni. A fejlesztők szép körítést rittyentettek a játékhoz, így a zenékkel és a hangokkal nem igazán lesz problémánk, továbbá az eltérő játékmódok és a tengernyi testre szabási lehetőség is hatalmas pozitívumok.

Sajnos azonban mindez kevés, ha maga a játékmenet nem elég szórakoztató. A futamok hangulatosak, és a néhol igencsak furcsa fizika ellenére talán még autentikusnak is nevezhetők, de ha nem rajongtok a témáért, hanem csak egy szórakoztató versenyjátékot kerestek, akkor inkább kerüljétek el az MXGP 2019 - The Official Motocross Videogame-et. Ám ha vérbeli rajongói vagytok a sportnak, és szívesen átélnétek a világbajnokság izgalmait, érdemes lehet lecsapnotok a játékra. Ha máskor nem, akkor egy leárazás során.

MXGP 2019 - The Official Motocross Videogame
Nem egyszerű sárban motorozni.
Ami tetszett
  • Hivatalos licencek
  • Klassz testreszabási lehetőségek
  • Egy-két érdekes játékmód
Ami nem tetszett
  • Néha döcögős irányítás
  • Megkérdőjelezhető fizika
  • Nem túl kezdőbarát
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)