Hirdetés

Nagyon ciki baki maradt a Final Fantasy remake-ben

|

Csodálatosan átdolgozták az eredeti PSP-játékot, csak éppen meg akarták úszni a képvásárlást a fejlesztők.

Hirdetés

A Final Fantasy-rajongók tűkön ülve várták a Crisis Core - Final Fantasy VII - Reunion című, eredetileg PSP-re megjelent előzményjáték remake-jét. Az új generációs konzolokra, PC-re és Switchre most kiadott cím nem is okoz csalódást: egy az alapoktól újradolgozott, gyönyörű grafikával megáldott történetet kaptak, amely a kritikusok szerint hű az eredetihez, tehát a második fele kicsit ellaposodik, ám így is méltó a Final Fantasy címhez.

Kivéve pár textúrát. Ahogy több éles szemű játékos kiszúrta, a nyolcadik fejezetben bebarangolható Shinra-kastály festményeivel valami nem stimmel. Azok ugyanis így néznek ki a Kotaku kiemelésén:

Hirdetés

Jól látjátok, azok betűk. Aki kicsit járatos a fotós és képszerkesztő szakmában, az azt is tudja, mi ez:

a Getty Images nevű nemzetközi fotóügynökség vízjele.

Amelyet természetesen csak az előnézetben lehet látni, a teljes felbontású (értsd: megvásárolt) képen nem. Az történt tehát, hogy a textúrázó művészek egyike egyszerűen letöltötte az előnézetet vásárlás nélkül, esetleg rádobott egy festményfiltert és így, vízjelestül került be a játékba a kép. Az eredeti egyébként szintén festmény: John Crowther egyik 1881-es londoni életképéről van szó. (A Getty  digitalizált festményeket és rajzokat is árul.)

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A vízjeles festmény ráadásul nem is egyszer, hanem háromszor jön szembe a kastélyban. A játékélményt természetesen nem rontja különösebben mindez, de azért lehangoló és ciki, hogy egy ekkora stúdió nem veszi a fáradságot (és a pénzt).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)