Hirdetés

Nagyon sajnálják a fejlesztők, hogy rossz lett a Babylon's Fall

|

A Bayonetta fejlesztőcsapata nem mond le a szolgáltatásalapú játékokról.

Hirdetés

Teljes kudarchoz vezetett a PlatinumGames és a Square Enix legutóbbi koprodukciójának eredménye: a Babylon's Fall egy olyan játék lett, amit gyakorlatilag minden aspektusában elhibáztak, így nem meglepő, hogy a játékosok messziről elkerülték - bár ebben az is közrejátszott, hogy a készítők mindenképp szolgáltatásként kezelték a játékot. Beszédes, hogy a Steamen gyorsan tíz alá csökkent az egyidejű játékosok száma

Noha a PlatinumGames próbált életet verni a projektbe azzal, hogy további tartalmakat ígért, és a Square Enix is igyekezett támogatást nyújtani, pár hónappal később elfogyott a kiadói türelem: minden további fejlesztést lelőttek és 2023. február végén a szervereket is lekapcsolják.

Hirdetés

Azt hihetnénk, hogy ebből a történetből tanult a PlatinumGames és megfontoltabban jár el legközelebb, de nem feltétlenül ez jön le abból az interjúból, amit a stúdió elnöke, Atsushi Inaba adott a VGC-nek. Inaba ugyanis azt mondta, hogy rendkívül sajnálja a Babylon's Fall-t, tanultak a tapasztalatokból, de ez nem változtatott a jövőbeli terveiken vagy kilátásaikon. 

"A szolgáltatásalapú játékok mindenképpen olyasvalamik, amiket a jövőben is szeretnénk csinálni és amik miatt erőfeszítéseket teszünk..."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Inaba elmondta, hogy szerinte két pillér van, amire a fejlesztőknek építeniük kell: az első az a színtiszta szórakozás, amelyek a szolgáltatásalapú játékok alapvető mechanizmusai nyújtanak, a második pedig a szolgáltatás maga. 

Úgy gondolom, hogy ezek a pillérek olyan értékek, amelyeket erősen össze kell kapcsolni, és ugyanazoknak az embereknek kell szem előtt tartaniuk, megbecsülniük és értékelniük, ugyanabban a csapatban, ugyanannál a vállalatnál. Ha az egyiket a másik fölé helyezzük, vagy ha nem kapcsolódnak egymáshoz, akkor a dolgok általában nem úgy alakulnak, ahogyan szerettük volna. Arra szeretnénk összpontosítani, hogy a jövőben is megőrizzük ezt a kapcsolatot és az egyensúlyt e két pillér között".

A PlatinumGames következő nagy projektje a Bayonetta 3 lesz, amely október 28-án fog megjelenni Nintendo Switchre. A rajongóbázisa miatt vélhetően nem fog a Babylon's Fall sorsára jutni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)