Hirdetés

Nagyon vigyázz, ha valaki behív egy CS:GO-meccsbe!

|

Egy kis csapatnyi szoftver fejlesztő már évekkel ezelőtt rátalált a jelszólopást lehetővé tevő bugra, de a Valve nem lépett semmit.

Hirdetés

Létezik egy The Secret Club nevű non-profit szervezet, ami szoftverfejlesztőkből áll - ők nagy örömmel fejtenek vissza népszerű szoftvereket és keresik meg ezek legnagyobb hibáit. A srácok a Steamet is rendszeresen vizsgálják, és két évvel ezelőtt rátaláltak egy bugra, ami lehetővé teszi, hogy a Counter-Strike: Global Offensive és más Source alapú játékok meccsmeghívóin keresztül adathalászok áldozataivá váljunk.

Hirdetés

Egy ártatlan meghívó egy ismertelen felhasználótól elég ahhoz, hogy megszabadítsanak minket a jelszavunktól és azzal együtt az egész Steam fiókunktól. A The Secret Club természetesen értesítette a Valve-ot a hibáról, de a cég nem foglalkozott az üggyel, sőt, állítólag aktívan hátráltatta a szervezetet abban, hogy felhívja a figyelmet a problémára.

Erősen fura, hogy a Valve nem lépett még semmit ennek kapcsán, de akárhogy is, egyelőre annyit tehettek, hogy csak olyanoktól fogadtok el meghívókat, akiket ismertek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)