Hirdetés

Nagyot csúszik a The Day Before, de a halasztás oka egészen elképesztő

|

Nem gyakran hallunk olyan indoklást, mint amivel a The Day Before alkotói előrukkoltak.

Hirdetés

Az eredeti tervek szerint a The Day Before című zombi MMO-nak március 1-jén kellett volna megjelennie, de a fejlesztőcsapat ma bejelentette, el kell halasztaniuk a nagy napot. Ez egyáltalán nem szokatlan lépés a játékiparban, a Fntastic indoklása viszont olyan extrém, hogy annak láttán nem csodálkozunk ha a ti szemöldökötök is felszalad hirtelen.

Első körben a Steamről tűnt el a játék, amit a Fntastic valamiféle buggal magyarázott, nem sokkal később viszont érkezett egy hivatalos bejelentés is a csapattól. Ebben a közleményben pedig leírták, a játék megjelenését egészen 2023. november 10-ig el kell halasztaniuk. Az gondolhatnátok, vagy az esetleges javításokra, csiszolgatásokra kell még egy kis idő, de a hivatalos indoklást egészen másként szól.

Hirdetés

Kiderült ugyanis, hogy egyáltalán nem véletlenül tűnt egy a játék a Steamről, és nem is valamiféle hibáról van szó: konkrét, külső kérésre távolította el piacteréről a The Day Before-t a Valve. Az történt ugyanis, hogy a játék bejelentésekor még nem volt levédetve The Day Before cím, valaki pedig megelőzte a Fntastic csapatát, és beregisztrálta védjegyként az Egyesült Államokban a The Day Before-t. Erről a Fntastic mindaddig semmit sem tudott, míg január 19-én fel nem vette velük a kapcsolatot az az illető, aki a védjegyet birtokolja.

Korábban egyébként azt ígérték meg, hogy még ebben a hónapban láthatunk egy gameplay anyagot, de indoklásuk szerint most előbb konzultálniuk kell az ügyvédeikkel, és csak ezt követően tehetik közzé a kedvcsináló videót.

A Fntastic semmilyen formában sem beszélt arról, mi fog megváltozni a kurta-furcsa helyzetben idén novemberre. Továbbra is ott tartunk, hogy lényegi játékmenetet nem láttunk a The Day Before-ból, az eddig mutatott anyagokat pedig sokan kétkedve fogadták. Mindezek tükrében nem túl meglepő az sem, hogy sokan egészen egyszerűen nem hisznek a fejlesztőcsapatnak, és úgy vélik, egyszerűen nem merik kimondani, nincs kész a játék, nem tud megjelenni márciusban.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)