Hirdetés

Nagyszerű lenne az új Monster Hunter-kiegészítő, ha nem tenné tönkre az eredeti játékot

|

Játékosok ezreinek keseríti meg az életét a Monster Hunter Rise: Sunbreak, PC-n ugyanis egy csapásra használhatatlanná teszi az alapjáték mentéseit.

Hirdetés

Nintendo Switch mellett a Steamre is megérkezett a Capcom elsöprő sikerű Monster Hunter-univerzumának legutóbbi kiegészítése, a Sunbreak. A Monster Hunter Rise című epizódhoz letölthető plusz tartalom a játékmenetet, a harcrendszert finomhangolja és új szörnyeket, helyszíneket is hozzáad a meglévőkhöz, de csak azután, hogy már befejeztük az alapjáték Serpent Goddess of Thunder küldetéssorozatát.

Ez mind szép és jó... lenne, ha az új DLC nem tenné tönkre a Steam-játékosok összes eddigi mentett állását. Sokan azonban pont erre panaszkodnak: a múlt heti megjelenés idején rögtön  "vegyes" felhasználói értékeléssel nyitott a kiegészítő, a visszajelzések alapján azért, mert a letöltés és frissítés után sokan képtelenek voltak betölteni a mentett állásaikat. A jelek szerint a hiba véletlenszerű, az egyik user úgy fogalmazott: mintha pénzfeldobással döntené el az update, hogy kinél mely mentéseket teszi tönkre és kíméli meg.

Hirdetés

A Capcom egyelőre nem reagált a hibára, és frissítés sem érkezett, erre alighanem pár napot még várnunk kell. A közösség azonban szokás szerint gyorsabb volt a fejlesztőknél: egy Anjeru nevű felhasználó részletes Steam-útmutatót közölt, amelyben nyolc pontban leírja, mi a teendő. Fontos, hogy aki tapasztalja a hibát, ne lépjen ki a játékból, töltse le a felhőből a mentett állásait, törölje le a régi mentéseit, futtassa a játékot adminisztrátorként és kezdjen új mentést. Az itt olvasható teljes műveletsor kissé hosszas és bonyolult, de legalább működik.

Azoknak, akik tervezik a DLC beszerzését, inkább azt javasoljuk, amit a pc-s játékok négyötödénél szoktunk: várják meg a következő frissítést, hátha megoldódik.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)