Hirdetés

Napi büntetés: a FIFA 21 Legacy Edition leírása az EA legőszintébb önkritikája

|

Az persze nem meglepő, hogy Nintendo Switchre milyen kiadások érkeztek eddig a focis játékból, de a hivatalos játékleírás így is felér egy masszív önkritikával.

Hirdetés

Már az alapvető FIFA sorozat esetében is rengetegszer van az az érzésünk, hogy az EA kisebb változtatásokkal, de ugyanazt a játékot próbálja meg lenyomni a torkunkon. Örök mémforrás, hogy a kiadó sportjátékai gyakran csak az aktuális szezon adatbázisának frissítései, érdemi megújulás nélkül, amiért persze teljes árat kell fizetni. 

Ez a Switches verzió esetében hatványozottan igaz. Akinek esetleg nem ismerős a név, a Legacy Edition egy jó ideje létezik, így adta ki ugyanis az EA előző generációs konzolokra (itt most még PS3-ra és az Xbox 360-ra gondolunk), valamint Nintendo Switchre minden évben a FIFA játékokat. Ezekben a kiadásokban előző évekhez képest semmilyen újítás nem történik, mindössze a játékoskereteket és az esetlegesen megújuló mezeket cseréli. 

Hirdetés

Ugyanez történt idén is, a már megvásárolható FIFA 21 Legacy Edition esetében a Nintendo honlapján fel is tünteti a stúdió, hogy a 2020-as kiadáshoz képest semmilyen érdemi fejlesztés nem történt. Ehhez képest idén is ráaggattak egy kellemes 50 dolláros (~15 ezer forintos) árcédulát a kiadásra. Ez önmagában nézve egyébként teljesen gáz, de mégis irónikus az alábbi mondatot egy hivatalos EA játékleírásban olvasni:

"A FIFA 21 Legacy Edition ugyanazokat a játékmeneti elemeket tartalmazza, mint a FIFA 20, bármilyen fejlesztés, vagy lényeges bővítés nélkül."

Abba már bele se menjünk, hogy a szöveg még így is megtévesztő, hiszen az avatatlan szem azt hiheti, hogy a FIFA 21 Legacy Edition azt az élményt nyújtja, mint az előző évi FIFA, de ez nem igaz, eleve nyoma sincs pl. a Volta módnak, ez pusztán a tavalyi takarékos handheld modell. Ami amúgy pontosan ugyanaz, mint a FIFA 19 Legacy, az utolsó darab, ami még képes volt érdemi játékmenetbeli újítást felmutatni.

Mi is többször foglalkoztunk már a kiadók elrugaszkodott pénzszerzési módszereivel, melyek bizonyos szintig igazolhatóak a megnövekedett fejlesztési költségekkel, azonban továbbra sem tudunk kibékülni azzal, amikor egy lényegében átskinezett verzióért közel teljes árat kér az EA. 

Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, hogy a jelenlegi generáció vajon meddig kap majd érdemi támogatást, és mikor kezdődik a "Legacy Edition" recept, amelynek lényege, hogy talán akad pár szerencsétlen, aki ezért is hajlandó fizetni...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)