Hirdetés

Napi büntetés: a tálibok szerint túlságosan erőszakos a PUBG

|

A Talibán erkölcstelenséggel és a fiatalok félrevezetésével vádolja a lövöldét.

Hirdetés

Miután az ausztrál korhatár-besorolásért felelős bizottság figyelmeztetett mindenkit, hogy a következő Call of Duty játékban, a Modern Warfare 2-ben fegyvereket kell használni és meg is kell ölni másokat, nem gondoltuk volna, hogy előfordulhat szürreálisabb történés a shooterek világában, de erre meglepően gyorsan sikerült rácáfolni a PlayerUnknown's Battlegrounds kapcsán. 

A Khaama Press jelentése szerint a tálibok bejelentették, hogy a PUBG: Battlegrounds sokat vitatott betiltása három hónapon belül életbe fog lépni Afganisztában. A döntést az afganisztáni távközlési minisztérium, a saría tisztviselője és a biztonsági szervek képviselőinek találkozója után hozták nyilvánosságra - noha már áprilisban elrendelték a PUBG-tilalmat, ám a végrehajtás részleteit és az ütemezését csak most dolgozták ki. Ezek alapján az afgán távközlési cégeknek és internetszolgáltatóknak 90 napjuk van arra, hogy a tilalmat életbe léptessék.

Hirdetés

A határozat elsősorban a PUBG mobilos verziójára összpontosít, de érinti a TikTokot is, amelynek blokkolására egy hónap áll a vállalatok rendelkezésére. A PUBG-t az erőszak népszerűsítése és a fiatalok félrevezetése miatt emelték ki, de mindkét alkalmazást azzal vádolják, hogy "félrevezeti a fiatalabb generációt" és "pazarolja az emberek idejét". Ez a videojáték számára azért lehet nagy érvágás, mert a PUBG óriási sikert aratott Afganisztában: 2021 elején például ez felelt az ország mobilinternet-forgalmának nagy részéért, hiszen volt olyan, amikor egyszerre körülbelül százezer afgán játszott. A népszerűségre való tekintettel nem lenne meglepő, ha a Tencent (ami a mobilos PUBG-ért felel) kiadna egy finomított változatot, ahogyan tette azt Kína esetében is. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Persze ahogyan arra a Khaama Press rámutat, az afgán játékosok különösebb gond nélkül folytathatják a PUBG-s pályafutásukat VPN-nel, szóval a tálib kormány iróniával vastagon nyakon öntött döntése nem feltétlenül fogja elérni a célját. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)