Hirdetés

Napi büntetés: kamukávézóval akartak játékkulcsokat kicsalni

|

Ahogyan a technológia fejlődik, úgy a csalók is egyre eszesebbé válnak: valaki például egy nem létező kávézóval próbált meg kicsikarni pár játékkódot a fejlesztőktől, de végül lebukott.

Hirdetés

Valószínűleg többkötetes könyvet lehetne írni róla, hogy az agyafúrt csalók hogyan próbáltak már meg kihúzni ingyen játékokat a stúdióktól az évek során, de valószínűleg a legújabb eset példa nélküli lenne a sztorik között.

Hirdetés

Történt ugyanis, hogy Jacob Janerka, a Paradigm fejlesztője e-mailt kapott egy bizonyos Dmitry Tseptsovtól, aki beszámolt neki róla, hogy kávézót nyitott az ukrajnai Lvivben és annak érdekében, hogy bevonzza a vásárlókat, azt tervezi, hogy kedvezményeket és játékkulcsot kínál azoknak, akik helyesen válaszolnak három videojátékos kérdésre. Dmitry természetesen azt kérte, hogy Janerka ajánljon fel pár kódot az ügyhöz, cserébe pedig a kávézó népszerűsítené a játékát. Még fotókat is küldött a helyszínről és olyan játékokról, amelyek készítőivel már sikerült megegyeznie. 

Egy másik levélben a kávézó twitterjének linkjét küldte el (azóta már törölték), Janerka pedig ekkor kezdett el kicsit kutakodni Dmitry után. Első körben a címnek nézett utána a Google Mapsen, amit az állítólagos tulajdonos megadott, viszont nem talált ilyen kávézót ott, csupán egy hasonló nevűt, de teljesen máshol. Ennek a helynek az Instagramján pedig nyoma sem volt annak, hogy olyan vevőcsalogató módszerekre készülnének, amihez kódokra lenne szükség. Janerka még tovább kutatott - erről részletesen beszámolt Imguron - és hamar rájött, hogy csak ismeretlen csalók akartak kiszedni belőle pár ingyen játékot. 

Elképesztő, hogy egyesek meddig képesek elmenni a potyáért, nem?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)