Hirdetés

Napi büntetés: két bűnözőzseni azért vállalt munkát, hogy lenyúlhassa az év egyik legjobban várt játékat

|

A legszebb a történetben, hogy az esetek között nincs semmi összefüggés, mindössze ugyanaz a megoldás jutott eszükbe ugyanakkor.

Hirdetés

A japán Shūkan Bunshun nevű heti hírlap általában közéleti hírekkel, leginkább politikával foglalkozik, de ezúttal egy nagyon érdekes, számunkra témába vágó sztorit is lehozott. A lap arról számolt be, hogy egy 21 éves és egy 24 éves férfi hogyan került be az ottani Amazonhoz, és nyúlta le megjelenés előtt a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom 1-1 példányát. A két férfi külön-külön követte el a bűncselekményeket, de a sztori nagyon hasonlóan futott le mindkettőjük esetében.

A magazin forrása az Amazon Mr. A néven megjelölt alvállalkozója volt, aki együtt dolgozott egy raktárban mindkét férfival. A sztori első felét a 21 éves férfi szolgáltatta, akit nagyjából egy hónappal a Tears of the Kingdom megjelenése előtt vettek fel a céghez futár pozícióba. Néhány nappal a játék tényleges megjelenése előtt a férfi egyszerűen nem ment be dolgozni többet.

Hirdetés

Amikor Mr. A felhívta az érintett személy otthoni telefonszámát, akkor annak édesanyja válaszolt. A nő egyszerűen kijelentette, hogy a fia otthon ül és játszik. Amikor Mr. A kiderítette, hogy a legújabb Zeldáról van szó, aminek még se a digitális, se fizikai példánya nem kerülhetett piacra, azonnal berendelte a dolgozót, aki azonnal be is vallotta tettét. Elmondta, hogy csak a Zelda miatt vállalta a melót, és a raktárból nyúlta le a kérdéses példányt. A játékot visszaadta, az árát kifizette, a munkáját pedig természetesen elvesztette.

A második sztori főszereplője a 24 éves kolléga volt, aki egy picit komplexebb tervvel állt elő. Ez a friss munkatárs is "elfelejtett" munkába menni a Tears of the Kingdom megjelenését megelőző napokban, ezért Mr. A ismét a Zeldát sejtette a háttérben. Ezúttal is megtörtént a szembesítés, de az úriember nem csak hogy lenyúlt egy TotK példányt, de vitt magával egy Amiibot, egy Zelda-témájú Pro kontrollert és más kegytárgyakat is. Ő azt tervezte, hogy ezeket majd továbbadja egy aukciós oldalon.

A Shūkan Bunshun azért hozta fel ezeket a sztorikat, mert kezd növekvő problémává válni az iparban. Mr. A ezt a helyzetet használta ki panaszainak szétkürtölésére, ugyanis elmondása szerint az Amazon Japan szereti elásni ezeket az ügyeket. Olyan esetekről beszélünk, melyek egyébként bűncselekménynek számítanak, és komoly büntetéseket vonhatnának maguk után.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)