Hirdetés

Napi büntetés: valaki titkosított anyagokkal akart megnyerni egy fórumvitát

|

A War Thunder egyik játékosa nagyon komolyan vette a történelmi hitelességet.

Hirdetés

Számos olyan videojáték készült, amiben kiemelt szerepet kapnak a tankok, sőt olyanok is vannak, amiket jelenleg is folyamatosan frissítenek, elég csak a World of Tanks vagy a War Thunder játékokra gondolni. Csakhogy míg a Wargaming külön dedikált projekteket szánt a különböző fegyvernemeknek (a tankokat a WoT, a repülőket a World of Warplanes, a hajókat pedig a World of Warships fedi le), addig a Gaijin Entertainment harci MMO-ja egyszerre vonultatja fel mindet.

Meg is van az ambiciózus játék saját rajongóbázisa, sőt akad olyan is a felhasználói között, aki annyira komolyan veszi a vitát, hogy képes elmenni a legvégsőkig az igazát bizonygatva. 

Hirdetés

Egy fórumozó, bizonyos Pyrophoric emelte fel a szavát amiatt, mert az egyik tank, a Challenger 2 megtervezésekor szerinte nem a legpontosabban jártak el a készítők, ugyanakkor ezt nem a Gaijin munkatársainak rója fel. Pyrophoric szerint a tervezés bonyolultsága könnyedén kifoghat bárkin, még képekkel a birtokában is, ezért megpróbált rámutatni, hogy milyen részletekben történt tévedés.

Csakhogy ezt követően emberünk - aki vélhetően az Egyesült Királyság Királyi Tankezredének parancsnoka - módosított képeket töltött fel olyan Challenger 2-dokumentumokról, amik a hivatalos AESP-től, azaz az Army Equipment Support Publication-től származtak. 

Jól sejtitek, ezek olyan dokumentumok voltak, amiket nem a nyilvánosságnak szántak, ezért a Gaijin Entertainment el is távolította azokat a megosztott információ minősített jellege miatt. Ahogyan arra a csapat vezető technikai moderátora, Templar is felhívta a figyelmet, a Honvédelmi Minisztérium megerősítette, hogy ez továbbira is titkosított dokumentum, a terjesztése pedig megsérti a hivatalos titkokról szóló törvényt, ami bűncselekménynek számít és akár 14 év börtönbüntetést is vonhat maga után, ha bíróság elé kerül.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A szivárogtató a feltöltéssel ráadásul nemcsak saját magát hozza nehéz helyzetbe, hanem a Gaijin képviselőit is, mivel a védett dokumentumok engedély nélküli megőrzése ugyancsak bűntettnek minősül. 

A képeket eltávolították, Pyrophoric figyelmeztetést kapott, a topikot lezárták, és Scott "Smin1080p" Maynard, a stúdió közösségi menedzsere hozzátette, hogy nem fognak változtatni a War Thunder Challenger 2 tankján, mivel nem építhetnek titkosított forrásanyagra. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)