Hirdetés

Napokkal a Call of Duty: Warzone nagy frissítése előtt sztrájkolni kezd a Raven Software

|

Nem hagyják annyiban a Raven Software munkatásai, hogy az Activision kirúgta a tesztelők egyharmadát.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be arról, hogy béremelést ígértek nekik, de leépítették a tesztelő részleget az Activisionnél, egészen konkrétan a Call of Duty: Warzone-ért felelős Raven Software munkatársaitól váltak meg. Azóta gyorsan eszkalálódtak a dolgok, most pedig nagyon úgy fest, hogy napokkal a Vanguardnak a Warzone-ba történő integrációja előtt, tüntetni kezdenek a dolgozók.

Nem viccelnek a Raven Software megmaradt tesztelői, ugyanis leadják a munkát, és egészen addig nem is lesznek hajlandók újra felvenni azt, míg vissza nem kerülnek a céghez az elbocsátott munkatársak. Nagyjából 40 tesztelőről van szó, ez közel a teljes csapat.

Hirdetés

A Black Ops: Cold War és a Modern Warfare integrációja sem volt zökkenőmentes, így teljesen bizonyos, hogy komoly fennakadásokat okozhat a mostani tiltakozás a Vanguard Warzone-ba való átemelése kapcsán, ha tényleg nem fog dolgozni a közel teljes QA csapat.

Alább olvasható a munkatársak teljes nyilatkozata, melyben azt követelik, mindenkit helyezzenek vissza az állásába, és mindenki kapjon teljes munkaidős megbízást:

A Raven Software dolgozóinak elbocsátása többek között azért is kavart hatalmas port, mert előzetesen ezt semmiféle jelzés nem indikálta, sőt tesztelők épp arra számítottak öt hétnyi túlóra után, hogy lassan tompul majd az év végi nyomás, és végre kicsit pihenhetnek. Ehhez képest a csapat több mint 30%-át kirúgták. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Caldera, vagyis a Call of Duty: Warzone új pályája (mely az eddigi harcteret, a Verdanskot váltja) most csütörtökön, azaz december 9-én fog élesedni. Már persze csak akkor, ha a mostani fejlemények tükrében nem halasztják el esetlegesen a rajtot. 

A Raven Software-t egyébként 1990-ben alapították, az Activision 1997-ben vásárolta fel őket. Korábban olyan játékokat köszönhettünk nekik, mint a Heretic és a Hexen, a Soldier of Fortune, a Star Trek: Voyager - Elite Force, a Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast, a Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy, az X-Men Legends és annak folytatása, a Quake 4, a Marvel: Ultimate Alliance, az X-Men Origins: Wolverine és a 2009-es Wolfenstein. A Call of Duty: Black Ops óta, vagyis több mint 10 éve azonban csak és kizárólag Call of Duty játékokon dolgoznak (ahogy immár gyakorlatilag az Activision összes belsős csapata).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)