Hirdetés

Naughty Dog - a generáció változik, a motor marad a régi

|

Az új generációhoz nem feltétlenül dukál új motor az Uncharted trilógiát is jegyző stúdió szerint.

Hirdetés

A Naughty Dog sorakoztatta fel az elmúlt években talán a legnyomósabb érveteket a PlayStation 3 konzol megvásárlása mellett. Az Uncharted széria gyakorlatilag a térdére fektette és elfenekelte Lara Croft kisasszonyt, aki egészen a Tomb Raider reboot megjelenésig nem tudta kiheverni a megaláztatást.



A figyelem most újfent a Santa Monicai stúdióra irányul hála egy vadonatúj szellemi terméknek - a The Last of Us zombikkal teli túlélő kalandja nem sokkal ezelőtt landolt a szerkesztőségünkben szabályos tömegverekedést okozva. A játék rendkívül látványos, olyannyira, hogy nem is tudunk vitába szállni Bruce Straleyvel, a játék rendezőjével.



„Ha a játékmenet, a történet, a világ, amit fel szeretnénk építeni, vagyis ha a motor falba ütközik, akkor kell majd hozzányúlnunk a szükséges részhez. A jelenlegi engine kiváló MI-vel és renderelő rendszerrel bír, minden kifogástalanul működik, ideális arra, hogy átlépjünk a következő generációba.”



Nem kockáztatnak feleslegesen a srácok, és nem verik magukat felesleges kiadásokba.
„Kemény leckét tanított nekünk az átállás PS2-ről PS3-ra. Mindenki sokat várt a váltástól, filmszerű játékokat olyan látvánnyal, amit addig valós időben nem lehetett kirenderelni. Ez utóbb költői túlzásnak bizonyult, s bár végül sikerült megközelítenünk a vérmes reményeket, négy játék kellett hozzá.”

„Mindent kidobtunk, és elölről kezdtünk az Uncharted: Drake's Fortune kedvéért, pedig volt egy jó motorunk, amire a Jak & Daxter játékokat építettük. Kezdhettünk volna azzal valamit, mindig csak azokat a részeket megváltoztatva, amit szükségesnek ítélünk. Ez aztán szép kis fejetlenséget okozott. Új motorral dolgoztunk egy új IP-n, számtalan különös elvárásnak próbáltunk megfelelni, későn érkeztek a fejlesztői eszközök is, és komoly nehézséget okozott egy olyan hardverre programozni, amit senki sem ismert.”

A Naughty Dog megtanulta a leckét, tehát az első PS4-es játéka még ugyanannak a motornak a továbbfejlesztett változatára épül majd, mint aminek köszönhetően Nathan Drake 2007-ben megmutatta a világnak, hogy nem csak Indiana Jones vagy Lara Croft képes stílusosan és szórakoztatóan kifosztani egy sírboltot.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)