Hirdetés

Szexuális zaklatással vádolja egykori felettesét a Naughty Dog volt művésze

|

A Naughty Dog szerint ugyan David Ballard soha nem panaszkodott náluk, a művész most azt állítja, néhány éve egyik felettese zaklatta, míg a stúdióban dolgozott, később pedig megpróbálták megvásárolni a hallgatását.

Hirdetés

Hollywoodot nemrég komolyan megrázta, hogy egymás után álltak elő vallomásokkal azok, akiket a befolyásos filmproducer, Harvey Weinstein zaklatott valamilyen formában, az ő történeteikből erőt merítve pedig a játékipar egyik szakembere is megosztott egy hasonló sztorit. Más kérdés, hogy az érintett stúdió mindent tagad.

Hirdetés

A vádakat David Ballard fogalmazta meg, aki 2009-től 2016 elejéig dolgozott a stúdiónál, művészként a pályák és a különböző helyszínek hangulatát segített kialakítani. Twitter-fiókján azt írja, hogy még 2015 végén zaklatta szexuálisan egy vezető fejlesztő a Naughty Dognál, ebből következően 2016 elején elmondása szerint idegösszeomlása volt a munkahelyén. Ezt követően a PlayStation HR-részlegét is bevonták, de amikor nekik megemlítette a zaklatás tényét, másnap kirúgták. Ballard állítása szerint húszezer dollárral akarták megvásárolni a hallgatását és hogy írjon alá egy nyilatkozatot, amiben beleegyezik a munkaviszonyának megszüntetésébe, de ezt nem fogadta el, azóta pedig azt hazudja állásinterjúkon, belefáradt a fejlesztési ciklusok végére jellemző hajrába a stúdiónál.

A Naughty Dog ezzel szemben egy közleményben azt állítja, nekik soha nem szólt minderről a művész, pedig segítettek volna neki.

"Nem találtunk rá bizonyítékot, hogy valaha eljuttatott volna olyan állításokat hozzánk Mr. Ballard azt illetően, hogy bárki zaklatta akár a Naughty Dog, akár a Sony Interactive Entertainment részéről. A zaklatásnak és helytelen viselkedésnek nincs helye sem a Naughty Dognál, sem a Sony Interactive Entertainmentnél. A szexuális zaklatásra és más jellegű munkahelyi kihágásokra vonatkozó bejelentéseket mindig is komolyan vettük és a jövőben is így járunk el"

- írták a stúdió honlapján.

Mivel Ballard nem nevezte meg zaklatóját, valószínűleg nincs elég bizonyítéka, hogy bíróság elé vigye az ügyet, így pedig az sem valószínű, hogy lesznek további fejleményei, ahogy arra sincs sok esély, hogy valaha megtudjuk az igazságot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)