Hirdetés

The Last of Us - és miről szól valójában?

|

A The Last of Us rendezője egy amerikai tévéműsorban vendégeskedett, ahol a játék filozófiai tartalmáról beszélt. Nem csak a karfiolfejű zombik irtása a lényeg.

Hirdetés

Minden jel arra utal, hogy a The Last of Us korunk egyik legemlékezetesebb és legidőtállóbb játéka lesz majd, amely akár komoly változást is hozhat abban, ahogy a világ többi része megítéli a videojátékokat. Egy szerencsés egybeesésnek köszönhetően most egy igen komoly műsorban kapott főszerepet a játék és annak rendezője, Neil Druckmann.

Amerikában a PBS csatornának van egy tévéműsora, mely a Between The Lines (A Sorok Között) címet viseli. A műsorban különféle kreatív művek elemzésével, politikai témák megvitatásával foglalkoznak és olyan vendégeket is meghívtak már, mint pl. Ray Bradbury vagy Sir Ridley Scott.

Véletlen egybeesés, hogy a műsort vezető Barry Kibrick játékrajongó fia lelkesen mutatta édesapjának a Naughty Dog mesterművét, aki aztán látott annyi fantáziát a játékban, hogy szenteljen neki egy epizódot és meghívja Neil Druckmannt is, hogy megvitassák a történet rejtelmeit. A fia meg is osztotta ezt az epizódot a Reddit közösségével, és szerencsére ingyen meg lehet nézni a YouTube-on:

A műsort egyszerűen öröm nézni, és lenyűgöző, hogy Barry Kibrick az egyébként is tiszteletreméltó lexikális tudása mellett mennyire intelligens megfigyeléseket tesz a játékkal kapcsolatban annak ellenére is, hogy nem jártas a videojátékok világában. Ezen túl egyébként az epizód azért is figyelemreméltó, mert igen ritka manapság, hogy a média pozitívan tud beszélni a játékokról, pedig ebből a példából is látszik, hogy a hozzáértő szemek pontosan tudják, mit kell keresni.

Nektek hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)