Hirdetés

Ha a Naughty Dog független maradt volna, lehet, hogy nem lenne Uncharted

|

Szörnyű belegondolni, hogy mennyivel kevesebb lenne a játékipar az Uncharted széria vagy éppen a The Last of Us nélkül, de lehet, hogy egyik sem valósul meg, ha a Sony nem karolja fel a Naughty Dogot.

Hirdetés

Ha minőségi játékkészítésről beszélünk, akkor a Naughty Dog neve gyakran felmerül. A csapat 1984 óta tevékenykedik, noha akkoriban, egészen 89-ig Jam Software néven futott. Mielőtt a Sony Computer Entertainment 2001-ben felvásárolta, már több Crash Bandicoot játékot is elkészített, azt követően pedig olyan klasszikusokkal örvendeztettek meg minket, mint a Jak and Daxter és az Uncharted szériák, valamint a The Last of Us. De ez másképp is történhetett volna.

A stúdiót alapító Jason Rubin és Andy Gavin szerint ha a Crash Bandicoot sikere után nem kapnak ajánlatot a Sonytól és nem élnek vele, akkor másképp alakultak volna a dolgok. Rubin egy interjúban elmondta, hogy nem volt könnyű választás, sokáig hezitáltak, de végül döntöttek: 

"Logikus volt. A Sonyval annyira összefonódtunk, varázslatos volt a kapcsolatunk, hogy mindkét fél szempontjából ennek volt a legtöbb értelme. Ez volt a helyes döntés a Naughty Dog számára. Nézd csak meg, hol vagyunk ma. Függetlenként nem hiszem, hogy elérhettük volna ezt, kétlem, hogy ilyen játékaink lennének [mint az Uncharted és a The Last of Us]."

Persze van rá példa, hogy függetlenként is lehet maradandót alkotni (vegyük csak a CD Projekt RED-et a The Witcher 3 kapcsán), de mindenképpen örülünk neki, hogy így alakult a Naughty Dog sorsa és várhatjuk a The Last of Us Part 2-t

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)