Hirdetés

NBA 2K16 - tetoválások miatt folyik a pereskedés

|

A Solid Oak Sketches nevű tetoválószalon komoly összeget szeretne kiperelni az NBA 2K16 készítőiből, de a bírósági procedúra első körében nem adtak nekik igazat.

Hirdetés

Még februárban perelte be a több NBA-sztárt is az ügyfelei között tudó tetoválószalon a Take-Two-t, mivel az NBA 2K14-ben és a sorozat későbbi részeiben engedély nélkül használták a jogvédett munkáikat. A jogi eljárás első felvonása viszont a kiadó számára zárult megnyugtatóan.

A bíróság ugyanis a kiadó indítványát elfogadva kizárta, hogy a perköltséget és fix összegű kártérítést fizessen ki a Take-Two. Ez pedig elég magas összeg lehetett volna, mivel az évenkénti megjelenés ismétlődő, folyamatos jogsértésnek számít. Azért döntött így az ügyben eljáró bíró, mert ugyan a Solid Oak Sketches a 2013-ban megjelent NBA 2K14-től sérelmezte a munkáik használatát, a híres játékosokon, többek között Kobe Bryant bicepszén található alkotásokat csak később, 2015-ben jegyzeték be a jogvédelmi hivataloknál.

Az ügynek ezzel még nincs vége, ugyanis az NBA 2K16-ban (a jogvédelem kezdete után) jogtalanul használt tetoválások miatt perelhetnek a művészek, viszont már csak akkora összeget hajthatnak be a Take-Two-n, amit bevételkiesésként bizonyítani tudnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)