Hirdetés

NBA 2K20 - a PEGI is reagált a loot boxos trailerre

|

A besorolásokat kiosztó szervezet figyelmét sem kerülte el a gyakorlatilag szerencsejátékot reklámozó MyTeam trailer.

Hirdetés

Az NBA 2K20 fejlesztői meg sem próbálták titkolni, hogy a MyTeam játékosok gyűjtögetése gyakorlatilag egy nagy virtuális félkarú rabló. A MyTeam trailer menőnek akarta mutatni azt, ahogy a pénzünket eséllyé váltjuk, ez pedig sokak szemét szúrta.

Hirdetés

Idővel a PEGI is felkapta a fejét a dologra, és ők is egyetértettek abban, hogy a trailerben használt képi világ "kicsit túl közel áll a szerencsejátékokban használt képekhez". Attól függetlenül, hogy az NBA 2K20 nyilvánvalóan a való világbeli kaszinógépekből szedte az ötleteit, a PEGI szerint ez még nem elég egy magasabb korbesoroláshoz.

"A szerencsejátékos képeket mutatni nem egyenlő azzal, hogy gyerekeket tanítanak pénzzel hazardírozni kaszinókban."

Hozzátették, hogy látják a játékipar változó trendjeit, és számukra fontos, hogy lépést tartsanak ezekkel. Igyekeznek majd a jövőben valamilyen módot találni arra, hogy a besorolási rendszerük kellően tájékoztassa a vásárlókat az ilyesfajta megoldások használatáról az adott címekben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)