Hirdetés

Ncore - kalózkodhatunk a Facebookon?

|

Kilép az nCORE az árnyékból a fénybe - vagy legalábbis erre biztatják felhasználóikat, egyelőre érthetetlen okokból.

Hirdetés

Az nCore torrent portál ma valószínűleg Magyarország legnagyobb fájlcserélő-központja: körülbelül félmillió tagja van, ráadásul bekerülni sem egyszerű: ha az ember nem küldözget emelt-díjas sms-t csalóknak (hogy aztán futhasson a pénze után, mert bejutni nem fog), valójában csak olyan személytől kunyerálhat belépőt, aki maga is tagja az oldalnak, és kezességet vállal érte.

Ez a fajta zárt szisztéma érthető: a jelenlegi jogszabályok nem arról híresek, hogy bátorítanák a polgárokat fájlcserélésre (érthető okokból), és nem egy alkalom volt, amikor a warez FTP-k mellett különböző torrent-oldalak trackereire is lecsaptak a BSA emberei. Mi úgy tudtuk, hogy az nCore régebben szabályzatában is tiltotta a nyilvános emlegetést (bár az üzemeltetők felhívták figyelmünket arra, hogy az nCore staff soha nem járt utána nyilvános emlegetésnek és nem alkalmaztak szankciókat se felhasználóikkal szemben, amennyiben publikus helyen kifejtették kultúrált formában véleményüket az oldalról). Most arra biztatták a rajongókat, hogy töltsenek ki egy Google kérdőívet a jobb jövő érdekében, pár napja pedig élessé tették a torrent-oldal valódi Facebook-csoportját, így arccal, fényképpel és teljes névvel vállalhatják az emberek, hogy büszke tagjai a torrent-trackernek.

A cikk írásának pillanatában körülbelül 20.000 ember lájkolta az oldalt - az, hogy ezek közül hányan aktív felhasználók, nem nehéz kitalálni (az FB profil április óta él, pár napja hírezték ki a torrent főoldalán, akkor ugrott meg 10.000-re gyakorlatilag percek alatt a bázis) - és azon is érdemes elgondolkodni, hogy - a nyilvánvaló reklámértéken túl, amely bevételt termelhet az oldalnak - vajon mi készteti a letöltőket arra, hogy teljes profiljukkal kiálljanak az nCore-tagságuk mellett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)