Hirdetés

Ne dőljetek be az ingyenes Cyberpunk 2077 letöltést ígérő átveréseknek

|

Reméltük, hogy keveseknek van szüksége az ilyesfajta szájbarágásra, de a Kapersky Labs adatai szerint rengetegen bedőlnek a csalásnak.

Hirdetés

A Kapersky Labs kutatói hétfőn leadtak pár érdekes jelentést, melyekből kiderült, hogy sokan próbálnak visszaélni a Cyberpunk 2077 érkezése körüli izgalommal. A Kapersky beazonosított egy weboldalhálózatot, melynek tagjai ingyen letöltést kínálnak az év legjobban várt címéhez. Az oldalak nagyjából ugyanúgy néznek ki, csak az URL és a használt nyelv változik, és mind egész professzionálisnak tűnik.

Ha élünk az ezen oldalakon elérhető "lehetőséggel", akkor egy telepítő töltődik le, ami felkínál néhány opciót. Ha pedig eményekkel telve rácsapunk a telepítés gombra, akkor elindul egy látszólagos folyamat, de a valóságban nem történik semmi. Egy idő után a "telepítő" elkér egy termékkulcsot, amit egy kérdőív kitöltésével lehet megszerezni. A kérdőív nyilván egy rakat személyes információt próbál kicsikarni a gyanútlan áldozatból.

Hirdetés

A szóban forgó kérdőív teljesítése után kapunk egy kulcsot, amit ha beütünk a telepítőbe, akkor folytatódik a folyamat. Egy idő után aztán hírtelen megakad az egész egy hiányzó fájl miatt. Az ablak ezen a ponton átirányít bennünket egy másik kérdőívhez, de itt már nincs remény arra, hogy a "telepítés" folytatódjon.

A Kapersky jelentése szerint az elmúlt évben több ezer olyan fertőzési próbálkozást regisztráltak, amelyekért hamis Cyberpunk 2077 telepítők feleltek. Az egy dolog, hogy a geek kultúra jelenleg ekörül a cím körül pörög, de a többszöri késés is összezavarhatta a felhasználókat.

Nem érdemes kiskapukat keresni, szerezzétek be a játékot a hivatalos platformokon keresztül, Chava tesztjét elnézve abszolút megéri.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)