Hirdetés

Need for Speed Payback előzetes - a virtuális benzingőz bűvöletében

|

Lehullt a lepel végre a következő Need for Speed játékról, a trailer mellé pedig érkezett egy-két részlet is, ami alapján úgy tűnik, hogy a Ghost Games alkotásában nem csak a motorbúgáson és a kerékcsikorgáson lesz a hangsúly.

Hirdetés

A két évvel ezelőtti Need for Speed reboot után teljesen érthető, hogy a játékosok kissé szkeptikusan fogadták, amikor kiderült, hogy ugyanaz a brigád készíti a folytatást is. A 2015-ös rész nem volt kifejezetten rossz játék, de szinte semmiben nem emelkedett ki a többi autós cím közül, erre pedig csak rátett egy lapáttal, hogy állandó internetkapcsolatot igényelt.

Gyorsan felejtsük is el a rebootot, és koncentráljunk a jelenre. Már tavaly kiderült, hogy érkezik a nagy múltú és régen a versenyzős játékok királyaként emlegetett széria következő fejezete, de az első részletekre csak néhány hónappal ezelőtt derült fény. Most azonban itt a hivatalos bejelentés, kapott a játék egy alcímet, és az első előzetes alapján már most szívesen játszanánk vele. Na, de hogy egy klasszikust idézzek: "Mindig így kezdődik, aztán majd jön a futás meg a sikítás!".

Fast & Furious: The Official Video Game

Az előzetes alapján akár ezt a címet is kiírhatták volna a videó végére, én biztosan nem lepődtem volna meg. A történet szerint Fortune Valley-ben járunk, ami a The House nevű kartell kezében van, tehát ők irányítanak mindent és mindenkit, a kaszinóktól kezdve a rendőrökig. Persze a rosszfiúk nem a hivatalban ülnek és törvényekkel kontrollálják a várost, ezért nekünk sem lesz hasznunkra a diplomácia. Az autók viszont annál inkább.

Brigádunkban három irányítható szereplő van, Tyler, a versenyző, Mac, a showman és Jess, a sofőr, de a sztori leginkább Tyler köré épül majd fel, aki számüzetéséből visszatérve bosszúra vágyik, és bizony minden segítség elkél majd neki. A három karakter valamelyikével fogjuk teljesíteni a különféle eseményeket és versenyeket Fortune Valley-ben és a város forgatagától távolabb eső sivatagokban és kanyonokban is. A Ghost Games nagy hangsúlyt fektet a sztorira, lesz benne árulás, bosszú és akciódús missziók, ráadásul az átvezető jelenetek sem élőszereplősek lesznek, a Frostbite motor rendereli őket.

Szereld magad verdák

A Need for Speed Payback-ben összesen öt kategóriából választhatunk autókat: verseny, drift, off-road, gyorsulási és runner. Valószínűleg mindenki meg fogja találni a neki való járgányt, és bizony okosan is kell választanunk, ugyanis nem lesz mindegy, hogy egy adott melóra milyen verdával érkezünk meg. Autóinkat természetesen most is saját ízlésünk szerint testreszabhatjuk, menő kinézetet dobhatunk össze nekik, de mind tudjuk, hogy igazából az számít, ami a motorháztető alatt van. A fejlesztők ígérete szerint még részletesebb lesz ez a része a játéknak, számos elemet kombinálhatunk egymással, hogy még egyedibb legyen a végeredmény.

Viszont nem csak a megvásárolt autókat tudjuk majd tuningolni, mert a játék kap egy vadonatúj funkciót is, amihez hasonlót még nem nagyon láthattunk a sorozat történelmében. Találhatunk majd elhagyatott, ramaty állapotban lévő verdákat a térkép különböző pontjain, amiket aztán garázsunkban felújíthatunk és igazi bivalyerős járgányokat csinálhatunk belőlük.

A rendőrös vicceket inkább máskor meséld el

Ugye mind jól emlékszünk a 2005-ös Most Wanted csodazsaruira, akik 300 km/h-ás sebesség mellett is gond nélkül megelőztek minket? Nos, ilyen azért remélhetőleg nem lesz a Payback-ben, azonban a rend éber őrei most sem fogják megkönnyíteni a dolgunkat. A fejlesztők izgalmas üldözéseket ígérnek, ahol a zsaruk helikoptereket és a korábbi részekből jól ismert Rhino SUV-kat is bevetnek már ellenünk, ha nagyon az agyukra megyünk. Utóbbi már inkább a GTA-t idézi, reméljük, hogy azért nem viszik túlzásba.

A versenyek során nem csak helyezésünk számít majd, hanem extra jutalmak járnak azért is, ha stílusosan vagy épp elképesztően gyorsan vezetünk. Emellett pedig különböző kihívásokat is vállalhatunk, amik újabb bónuszokat tartogatnak számunkra, tehát azok sem fognak unatkozni, akik minden játékot a legnehezebb fokozaton szeretnek játszani. Azt is érdemes megemlíteni, hogy visszatér a napszakok váltakozása, és előfordulhat, hogy olyan környezeti viszonyok között kell majd vezetnünk, amelyekre egyáltalán nem számítunk. Bármit is jelentsen ez, izgalmasan hangzik.

Oké, hol írjam alá?

Változatos, nyitott világ, rengeteg autó, érdekesnek ígérkező sztori és a legapróbb részletekre is kiterjedő tuning. Ez bizony mind jól hangzik, viszont ígéretekkel tele a padlás, és valahogy a végeredmény sosem olyan lesz, mint ahogy azt beharangozzák a marketingesek. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, és inkább reménykedjünk abban, hogy a Ghost Games tanult a hibáiból, meghallgatták a játékosok igényeit, és egy olyan címet kapunk ősszel, ami méltó lesz a sorozat régebbi részeihez.

A Need for Speed Payback november 10-én érkezik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, az EA pedig még több részletet árul el majd az E3-as konferenciájukon, úgyhogy már nem kell sokat várnunk arra, hogy tisztább képet kapjunk a következő Need for Speed részről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)