Hirdetés

Need for Speed Payback - így reagáltak a fejlesztők a közösségi hisztire

|

Ki hitte volna, hogy egyetlen autó miatt fog kiborulni a bili a Need for Speed közösségében. Pedig ez történt, és a fejlesztőkön csattant az ostor.

Hirdetés

A Need for Speed Payback az elmúlt hónapokban szépen lassan frissült új tartalmakkal, és játékrendszert érintő változásokkal. Decemberben be kellett volna futnia a Nissan Skyline 2000 GTR autónak is, de egy bug miatt sajnos ezt el kellett tolni. A közösség nem volt nagyon megértő.

Hirdetés

A játék közösségi menedzsere, Ben "F8RGE" Walke beugrott a r/NeedforSpeed oldalra, hogy tárgyaljon egy kicsit a közösséggel. Szerinte a rajongók egy kicsit túlléptek a határon, és olyan dolgokat üzengettek a közösségi felületeken keresztül, amik már nem elfogadhatóak.

"Van egy határ, amit nem lenne szabad átlépni, és az a szekálás, amin én keresztül mentem az elmúlt 24 órában, már megrázó."

Az interneten egyre népszerűbb, hogyha valakinek nem tetszik valami, akkor "öld meg magad" és "kapj rákot" a reakció. Ez az a szint, ahová lecsúszott az NFS közössége is az elmúlt időszakban.

"A tágabb közösségnek időnként komoly problémát jelent normálisan kommunikálni. Ne értsetek félre, a játékos közegben rengeteg a móka, kacagás, kedvesség, és barátság. Elképesztő tud ez lenni, de ennek van másik oldala is, amikor elszalad az emberektől a civilizált viselkedés."

A kommunikációs problémát követően felhozta a rengetegszer ismételgetett "halott játék" kifejezést is.

"Először is a játék nem 'halott'. Rengeteg nyomják még. 'Mondd meg az eladási számokat' kéritek. Legyünk őszinték, és valljuk be, hogy a játékgyártás egy üzlet, mint bármely más szórakoztatóipari ágazat. Vannak ránk nézve is pénzügyi szabályozások. Ha az eladási számok bejelentésre kerülnének, akkor azt a korrekt, profi módon oldanánk meg. Akárhogy is, a játékosbázis köszöni, egészséges."

Hozzátette, hogy a közösségi kommunikáció terén nekik is lenne mit fejlődniük. Kifejezetten kiemelte a Skyline incidenst, aminél elmondta hogy finomabban kellett volna felépíteniük a verda iránti várakozást. Azt azonban kiemelte, hogy nem könnyű őszintének, és kommunikatívnak lenni, amikor a válasz gyakorlatilag verbális köpködés.

"Ha kidugjuk a fejünket az árokból, és nem látunk semmit, csak ellenséges tüzet, akkor nagyon gyorsan vissza fogunk bukni."

Azt hozzá kell tenni, hogy a csapat több mindent is elbaltázott az új Need for Speed kapcsán. A mikrotranzakciós autó fejlesztéstől, a be nem tartott ígéretekig megvolt minden mellényúlás, amit csak el lehet követni. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lehetne civilizáltan kritizálni. Érdemes nem elfelejteni, hogy a vita mindkét oldalán valódi emberek ülnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)