Hirdetés

Need for Speed - miért van szükség a teljes rebootra?

|

Marcus Nilsson, a Ghost Games vezető producere mesélt arról, miért is kértek még egy évet, hogy a Rivals után mire volt szükség. Időre és megújulásra.

Hirdetés

Nem csupán a rajongók, hanem a kiadó és a fejlesztők is érezték, hogy az utóbbi években a Need for Speed sorozat játékaiból hiányzott valami, ami egykor naggyá tette a szériát, és rengeteg rajongót szegezett a képernyők elé. Hogy visszatérhessenek a csúcsara, a Ghost Games egy teljes reboottal jelentkezik a Rivals után, a stúdió vezető producere pedig elmondja, miért döntöttek így.

"Stúdióról stúdióra vándorolt, a kreatívok pedig kreatívok voltak, de hiányzott egy stratégiai gondolkodásmód arról, miről is szól ez a márka" - kezdte Marcus Nilsson. Így szerinte a Criterion, a Black Box, és a Slightly Mad játékai között elveszett, miről is szól alapvetően a Need for Speed, és ahány embert megkérdeznének erről, annyiféle különböző választ kapnának.

A változatosság ezúttal azonban nem szolgálta a sorozat érdekeit, ezért a Ghost Games a Rivals után az alapokhoz tért vissza, szisztematikusan keresve a válaszokat azokra a kérdésekre, hogy mik is a NFS központi értékei, és mit csináltak jól a sorozat utóbbi játékai, és mi az, ami hibás irány volt. "Újra felállítjuk a mércét annak, hogy miről kell szólnia a Need for Speednek" - mondta Nilsson. erre részben azért is volt szükség, mert a konkurencia sem pihen, ha pedig a játékosoknak nem jön be az új NFS, ott a Driveclub, a Forza Horizon 2, vagy a The Crew, és bár a Project CARS ezeknél szimulátorosabb, autós játékként versenytárs.

A siker érdekében pedig a sorozat legsikeresebb részeit is tanulmányozta a Ghost: "Rengeteg időt töltöttünk a régebbi játékok tanulmányozásával, megnéztük, mi volt igazán népszerű, beszéltünk a rajongókkal is. Rengeteg ihletet merítettünk az Underground alsorozatból, és a Most Wanted játékokból" - fejtette ki a producer, ahogy azt is elmondta, mi hiányzik legjobban a sikerhez. "A Need for Speed inkább előremozdította a kultúrát, mintsem másolta. Most hogy megint együtt dolgozünk az autós kultúra képviselőivel, szerintem sikerül megtalálnunk a megoldást erre" - zárta Nilsson.

Tehát ha címében nem is az Underground 3, amire ősszel számíthatunk, afféle spirituális utódként tekinthetünk rá. Mit gondoltok, lehet ez a Need for Speed új aranykorának kezdete?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)