Hirdetés

Negyedik Szabadfogású Számítógép verseny

|

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ idén szeptember 5-én negyedik alkalommal hirdeti meg az országos Szabadfogású Számítógép versenyt a 19. életévüket be nem töltött fiatalok számára (alsó korhatár nélkül). A verseny keretében lehetőség nyílik az ifjúság számára számítógépes tudásuk és kreativitásuk megmérettetésére, amelyért természetesen értékes díjakat nyerhetnek. A művek beküldésének határideje 2006. október 16. 24.00 óra. A Szabadfogású Számítógép versenyen bármilyen számítógépes alkotással indulni lehet, legyen szó saját fejlesztésű játékprogramról, honlapról, portálról, szoftverről, animációról, rajzról, zenéről vagy robotról, a műnek csak a pályázó képzelőereje szabhat határt. Olyan alkotások beérkezését várják a rendezők a számítástechnika különböző területeiről, amelyek szokatlan ötleteket, egyéni elgondolásokat, különleges megoldásokat rejtenek. Azon pályázatokat díjazza az informatikai szakemberekből, művészekből, pedagógusokból álló zsűri, amelyekben a fiatalok megszerzett tudásukat a leginnovatívabb, legkreatívabb módon tudták hasznosítani szokatlan, igazán egyedi megoldások alkalmazásával. A pályaműveket korosztályonként is értékeli és díjazza a zsűri. A verseny támogatóinak köszönhetően a versenyzők értékes díjakat nyerhetnek, amelyek segítenek tudásuk bővítésében és kreativitásuk fejlesztésében, így például számítástechnikai eszközöket, ösztöndíjat, mobiltelefont. A verseny díjazott művei 2006 decemberében megtekinthetőek lesznek a Jövő Házában egy nagyszabású kiállítás keretében. Néhány díjazott munka a 2005-ben rendezett versenyből:

  • idokepek.hu weboldal (Készítette: Maróti Árpád 16 éves és Szente-Varga Bálint 16 éves): A baráti társaság olyan honlapot üzemeltet, amely Magyarország pillanatnyi időjárását jeleníti meg. A készítők az ország minden tájáról begyűjtik az időjárási adatokat, kihasználva az internet közösségkovácsoló erejét.
  • Joey és Jack háromdimenziós animációs film (készítette: Ureczky Bálint 18 éves): 18 perces humorban is bővelkedő alkotás, amelyen két éven keresztül dolgozott a pályázó. Teljes egészében amatőr eszközöket alkalmaz, a végeredmény azonban igazi szórakoztató közönségfilm. A 2005-ös <19 Szabadfogású Számítógép versennyel kapcsolatos további információ megtalálható a verseny honlapján: verseny.c3.hu.

    Hirdetés

    Hirdetés
    Hirdetés
  • 0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

    Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

    Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)