Hirdetés

Nehezebb lesz a Lost Ark azon játékosainak élete, akik nem akarnak pénzt költeni

|

A fejlesztők tudják, hogy nem szimpatikus lépés, de nem tudnak másképp harcolni a botok ellen.

Hirdetés

Hatalmas sikernek örvend a megjelenése óta a Smilegate gondozásában fejlődő és bővülő Lost Ark. Mára kijelenthető, hogy egyáltalán nem a megjelenés körüli hype volt erős, tényleg kitartó közösség szerveződik a játék köré, amivel az Amazon címe ezen anyag írásakor is az ötödik a Steam legtöbb  épp aktív játékossal rendelkező játékainak listáján.

Persze a fejlesztés nem csak móka és kacagás, a Smilegate alkalmazottjainak is sok problémával kell megküzdeniük. Olyat mondjuk ritkán látunk, hogy a játékosbázist valamilyen új tartalom érkezése borítja ki, ez most megtörtént, a botokkal való harc azonban annál gyakoribb az MMO-k esetében.

Hirdetés

A Smilegate néhány héttel ezelőtt már jelezte, komoly harcot vívnak azért, hogy a Lost Arkból a lehető legtöbb botot kitegyék, ennek eredményeképpen pedig már jókora mennyiségű, több mint egymillió profil tiltást is kapott, most pedig újabb fegyvert vetnek be, a Steam rendszeréhez fordulnak segítségül.

A Valve platformján már évek óta működik a rendszer, ami megköveteli a játékosoktól, hogy elköltsenek egy minimális összeget a Steamen, csak ezután férhetnek hozzá például több közösségi lehetőséghez. Természetesen enélkül is használható a Steam, a védelmi rendszer azonban egyre több játékot is befolyásol, például a CS:GO-ban is sok hátránnyal jár, ha nem megbízható minősítésű profillal próbálunk játszani.

Több, a Steamen fellelhető játék után most a Lost Ark is beépíti a Steam Trusted rendszerét, ezzel szeretnék még visszább szorítani a botok jelenlétét az MMO-ban. Ezzel persze a teljesen ingeyn játszó játékosoknak is megnehezítik az életét, a megoldás azonban rendkívül egyszerű.

A megbízható állapothoz mindössze költeni kell egy kevés valódi pénzt a Steamen, amíg elérhetőek nem lesznek a közösségi opciók, vagy vásárolni kell valamit a Lost Arkban, akár az Amazonon, vagy a Steamen keresztül.

Akik ennek ellenére free-to-play játékosok szeretnének maradni, elesnek például a játékosok közti csere indításának lehetőségétől, nem küldhetnek majd in-game ajándékokat és üzeneteket sem, ha csatolnának is hozzá valamilyen tárgyat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)