Hirdetés

Neil deGrasse Tyson saját játékon dolgozik

|

A népszerű asztrofizikus egy stratégiai játékon dolgozik, ami természetesen nagy hangsúlyt fektet a tudományos dolgokra.

Hirdetés

Neil deGrasse Tyson neve még azoknak is ismerősen csenghet, akik nem jártasak az asztrofizikában, vagy nem követik aktívan a tudományos életet, ugyanis rengeteget lóg a Twitteren, és a TV-ben is sokat szerepelt, többek között az Agymenők sorozatban is feltűnt már. Most pedig beszáll a videojátékiparba is, ráadásul egy hiánypótló alkotással.

Hirdetés

A nem épp rövid nevű Neil deGrasse Tyson Presents: Space Odyssey - The Video Game egy valós idejű stratégiai játék lesz, amiben az lesz a célunk, hogy bolygókat gyarmatosítsunk, különféle nyersanyagokat bányásszunk, egyedi életformákat fedezzünk fel, és még robotokat is építhetünk benne. A tervek szerint saját sztorija is lesz a játéknak, illetve egyedül, de akár online is játszhatjuk majd a Space Odyssey-t.

A grandiózus alkotáson olyan fejlesztők is dolgoznak, akik korábban a God of War 3 vagy a Final Fantasy IX fejlesztésében is részt vettek, így tapasztalatból biztos nem lesz hiány. Dr. Tysonnak és a fejlesztőknek elég nagyszabású terveik vannak, amelyekről bővebben a játék Kickstarter oldalán olvashattok. A közösségi kalapozás egész jól halad, a nagyjából 314 000 dollárból közel 100 000 már összejött, és még több mint egy hónap van hátra a kampány idejéből.

Kíváncsian várjuk, mi sül ki a projektből, mert ez eddig remekül hangzik, és valószínűleg a tudományos hitelesség miatt sem kell majd aggódnunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)