Hirdetés

Neil Druckmann már nagyon várja, hogy PS5-re fejleszthessenek

|

A Naughty Dog vezetője szerint az PS5-ös SSD olyan drasztikus előrelépést jelent, ami hatalmas szabadságot biztosít majd a csapatoknak.

Hirdetés

Azt már tudjuk, hogy a következő generációs konzolok SSD-re építő különleges architektúrájuknak köszönhetően villámgyorsan lesznek képesek betölteni a játékainkat, így a kellemetlen töltőképernyőktől valószínűleg záros határidőn belül elbúcsúzhatunk. Neil Druckmann szerint azonban nem csak a felhasználói élményben jelent komoly javulást a PS5, de a fejlesztésben is új utakat nyit meg.

Hirdetés

A Naughty Dog alelnöke a Talking Games podcastben vendégszerepelt, itt nyilvánvalóan beszélt a pár hete megjelent The Last of Us Part II-ről, és arról, hogy mik a terveik a jövőben. Aki szeretné meghallgatni, az készüljön fel, hogy akad benne néhány spoiler a játékból, de itt a teljes adás.

Mint a Sony egyik legfontosabb belső fejlesztőstúdiójának feje, Druckmann már egy ideje próbálgathatja a PlayStation 5-öt, és elmondása szerint hatalmas előrelépést jelent majd számukra a fejlesztésben. Kifejtette, hogy egy leköszönőfélben lévő generációra fejleszteni mindig nehéz, hiszen folyton technológiai akadályokba ütköznek. Ezen segít, amikor megjelenik egy új konzol:

"Amikor megjelenik egy új konzolgeneráció... az egy kétélű penge, hiszen egyik oldalon ott van az, hogy egy teljesen új technológiát kell felépítened az új hardverre, ami egy kifejezetten embert próbáló feladat tud lenni. Ezzel szemben viszont ott van ez a hirtelen jött szabadság, amivel úgy vagy, hogy »Istenem, végre újra levegőhöz jutunk, és kitörhetünk az eddigi korlátok közül.«"

Druckmann szerint az egyik legizgalmasabb dolog számukra az új SSD lesz, ugyanis eddig is rengeteg problémát jelentett a fejlesztőknek, hogy hogyan oldják meg úgy a töltőképernyőket, hogy azok jól el legyenek rejtve a játékosok elől. Az új hardver ilyen téren rengeteg lehetőséget ad számukra, és nagyon kíváncsiak arra, hogy milyen új ajtókat nyit ki villámgyors hardver a fejlesztésben. Erre mi is kíváncsiak leszünk nagyon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)