Hirdetés

Nem akarja a BioWare, hogy Miranda feneke elterelje a Mass Effect Legendary Edition játékosainak figyelmét

|

A felújított trilógia készítői kínosnak éreznek bizonyos snitteket, így például az egyik főszereplőből valamivel kevesebbet láthatunk majd.

Hirdetés

A tervek szerint május 14-én érkezik az idei év egyik legjobban várt megjelenése, a Mass Effect-trilógia felújított változata. A jeles naphoz közeledve egyre több hírt kapunk a Mass Effect Legendary Editionről, legutóbb például azt láthattuk, hogy mekkora grafikai változást hoz az új kiadás.

Nem csak a külcsín lesz azonban az egyetlen, ami módosul a remasterben. Mac Walters, a projekt vezetője ugyanis a brit Metrónak interjút adva nemrég arról beszélt, hogy igazítottak egy kicsit néhány átvezető jeleneten is, mivel az eredeti snitteket utólag néhol túl illetlennek találták.

Hirdetés

Így aztán a felújított trilógiában már nem köszönnek vissza például azok a képsorok, amik finoman szólva is nagy hangsúlyt fektettek az egyik főszereplő, Miranda Lawson hátsójára, de legalább egy alkalommal a főhős Shepard is más szögben tűnik majd fel. Utóbbit a karakterekért és a környezetért felelős igazgató, Kevin Meek árulta el ugyanabban az interjúban, konkrétan egy olyan felvételt említve, ami eredetileg alulról szemlélve mutatta az éppen terpesztő protagonistát.

A finomítás kedvéért nem készítettek új animációkat, mindössze a kamerabeállításokat korrigálták, hogy minél hűbbek maradhassanak az eredeti anyaghoz. A projektet vezető Walters a döntést magyarázva elmondta, hogy ugyan sok minden fejlődött az alapanyag megjelenése óta, de összességében azért nem aggódták túl magukat a kérdésen.

Hirdetés

A Miranda-ügy kapcsán ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a kissé túl direkt felvételek már a Mass Effect 2 2010-es megjelenésekor is szóba kerültek. Az akkori projektvezető Casey Hudson maga is "érdekes döntésként" jellemezte a képsorokat, melyeken a kamera valahogy pont az ügynöknő hátsója mellől követte az éppen folyó dialógust.

Kérdés persze, hogy a rajongók vajon hogyan fogadják majd a változtatásokat, de összességében meg lehet érteni a felújítás készítőinek álláspontját. A több mint 10 éve is megkérdőjelezett jelenetek a Me Too-mozgalom utáni időkben még furábbnak hatnának, és igazából senkinek sem hiányzik, hogy egy ilyen ügy miatt álljon a bál a Legendary Edition körül.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)