Hirdetés

Nem árusít több PC-s Deus Ex-et a GameStop

|

Előbb csak az OnLive kódokat távolította el a kereskedés, majd teljesen beszüntette a PC-s Deus Ex: Human Revolution dobozos változatának árusítását.

Hirdetés

Annak, hogy a kiváló kritikákat kapott Deus Ex: Human Revolution PC-verziója ráadásként még OnLive kódot is tartalmaz, nem mindenki örült.



A GameStop üzletlánc menedzsmentje első körben arra utasította az üzletvezetőket, hogy távolítsák el az OnLive kódokat a játékok dobozából. Utóbb több vásárlói is sérelmezte az eljárást, s egyúttal felmerült, hogy azzal, hogy kibontott (és megcsonkított) játékokat ad el újként és bontatlanként, jogszabályt sérthet a kereskedés.
Elkerülendő a pereskedést, inkább gyorsan begyűjtötték a PC-s kiadás összes dobozát a polcokról, s visszajuttatják azokat a Square Enixnek.



A száműzetés oka nem más, mint hogy riválist lát az OnLive-ban a GameStop, ami saját felhő alapú szolgáltatás fejlesztésébe kezdett a közelmúltban. Az üzletlánc álláspontja szerint a dobozokban található kuponok egy versenytárs szolgáltatását népszerűsítik, ezért a kiadóval egyetértésben visszaküldi a készletet, s mindaddig, amíg nem kap specifikusan a GameStop számára csomagolt, OnLive kupon nélküli árut, addig csak a digitális változatot értékesíti. Az augusztusi GameStar hasábjain kivesézett Deus Ex: Human Revolution konzolos kiadásait nem érinti az eset.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)