Hirdetés

Nem büntethető a Megaupload

|

Miután fel lett számolva a Megaupload, kiderült, hogy az amerikai bíróság nem büntetheti.

Hirdetés

A Megaupload ügy lassan olyan lesz, mintha egy begombázott hollywoodi forgatókönyvíró vetette volna papírra az egészet. Valamikor január közepe után kezdődött az egész ügy, amikor az FBI helikopterekkel érkezett meg Kim Dotcom rezidenciájához, hogy egy kisebbfajta hadsereg ejtse foglyul az alsónadrágban rohangáló Megaupload górét, aki gyermekei és felesége társaságában a támadást megelőzően éppen az igazak álmát aludta. Maga az oldal is elérhetetlenné vált, amit az Anonymous egy FBI elleni támadással honorált, de a történések kihatottak a hasonló szolgáltatást nyújtó Rapidshare-re, és a Filesonic-ra is.

Március elején egy tévéinterjúban Dotcom elég szépen kitálalt, és komoly vádakkal illette az amerikai monopolisztikus szervezeteket, akik eközben sem ültek tétlenül, hanem frankón nekiestek a a Hotfile-nak. Közben kiderült, hogy Dotcom vagyonának elkobzása nem volt jogos, ami annak köszönhető, hogy rossz formanyomtatványt tett az amerikai Gizike a főnöke orra alá. A múlt hónap végén az ekkorra már teljesen elpusztult Megaupload vezére holliwoodi összeesküvésnek nevezte az ügyet, és számos érdekes dokumentumot mutatott be ennek alátámasztására. Eme kis "ez történt eddig" jellegű visszatekintők után a legfrissebb hír, hogy talán nem is lehet büntetni a Megaupload-ot, de ez olyan túlzottan sokat nem fog lendíteni Kim Dotcom hangulatán, hiszen a biznisz romokban, sőt, a többi, még életben lévő szolgáltatás is jelentősen korlátozta a felhasználókat. Dotcom természetesen igazságot követel, melyről bővebben a PCWorld vonatkozó cikkében olvashattok. Azon kedves élőhalott olvasónk számára, aki parasztlázadásra sokkal inkább hajlamos, mint a kulturált véleménynyilvánításra, jeleznénk, hogy eme cikkben átlinkelés található, mely adatforgalmat generál.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)