Hirdetés

Nem csak egy egyszerű port lesz a Grand Theft Auto V újabb kiadása

|

A Take-Two fejese elmondta, ha valamit újabb platformokra ültetnek át, ahhoz hozzá is tesznek.

Hirdetés

A Grand Theft Auto V első kiadása PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra jelent meg 2013 szeptemberében, hetekkel azelőtt, hogy a PS4 és az Xbox One bemutatkozott volna. Visszafelé kompatibilitásról akkor még szó sem volt, de lehetett sejteni, hogy idővel az újabb gépeken is játszhatjuk a Rockstar játékát.

Több mint egy évvel később, 2014 novemberében jött a frissített változat, és jó oka volt annak, hogy ennyit kellett várni rá: a Rockstar ugyanis nem csak a textúrákat tette szebbé és a felbontást húzta feljebb, hanem lehetővé tette, hogy belső nézetből játsszunk, ami igencsak szignifikáns adaléknak tekinthető. A 2015 tavaszán érkező PC-s változatba bekerült a Rockstar Editor videószerkesztő, illetve egy elég jó géppel 4K-ban és/vagy 60 fps-sel járhattunk San Andreast.

Hirdetés

A játék PlayStation 5-ös és Xbox Series X|S-es változatait már a bejelentéskor is 2021 második felére ígérték, és már ebből is sejtettük, hogy jelentős újdonságokra számíthatunk. Azt még nem tudjuk, hogy ezek mik lesznek, de a Take-Two ügyvezetője, Strauss Zelnick a napokban ráerősített, hogy a cég nem éri be "egyszerű portokkal".

A Morgan Stanley konferenciáján arról beszélt, hogy a remasterek mindig is a cég stratégiájának részét képezték, de másképp álltak hozzájuk, mint a konkurensek. Nem csak portolgatnak, igyekeznek kihozni a lehető legtöbbet a rendelkezésre álló technológiából.

Ez azon is meglátszik, ahogy a 3D-s GTA játékok mobilos változatait kezelték, amik, amennyire a hardveres korlátok engedték, szebbek, jobbak lettek az eredeti kiadásokhoz képest (a San Andreast még Xbox 360-ra is kiadták egy kicsit felújítva). Ugyanakkor a Mafia II Definitive Edition (ami nem a Rockstaré, hanem a szintén a Take-Two ernyője alá tartozó 2K Gamesé) hagyott némi kívánnivalót maga után.

Mindenesetre ha lehetőséget kapnánk arra, hogy mai platformokon végigjátsszuk a Liberty City Storiest és a Vice City Storiest, annak már eleve nagyon örülnénk, de persze bármi jöhet akár a Rockstar, akár a 2K Games katalógusából. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)