Hirdetés

Nem csillapodnak az indulatok, letilthatják a Battlefield 2042 Redditjét

|

A fejlesztők inzultálása és fenyegetése teljesen általános dologgá vált a játék subredditjén.

Hirdetés

Talán nem árulunk el túl nagy titkot azzal, ha elmondjuk, nem épp úgy sikerült a Battlefield 2042 rajtja, ahogy azt sok játékos remélte. A játék számtalan sebből vérzik és sajnos nem csak technikai problémái vannak, a hangulata is messze elmarad a korábbi epizódok által nyújtott atmoszférától.

Ez a játékosszámban is erősen kiütközik, az elmúlt napokban például a Battlefield V mellett is eltörpült az új játék felhasználóinak tábora. A Battlefield 2042-vel kapcsolatos elégedetlenségüknek pedig sokan hangot is adnak. Ezzel alapvetően nem is lenne probléma, hiszen a DICE és a többi fejlesztőcsapat tagjai is tudják, hogy jogosak a kritikák. 

Hirdetés

A gond inkább a tálalással van, hiszen a közösség egy jelentős része már nyomasztóan toxikus hangvételűbe ment át, sokan fenyegetik a fejlesztőket, vagy egyszerűen borzasztó lekezelően és megalázóan reagálnak 1-1 poszttal kapcsolatban.

Legutóbb például az verte ki a biztosítékot, hogy a DICE a három beígért patch után 2021 végét szabadságolással töltötte, így nem dolgoztak a játék kipofozásán. Emiatt is számtalan, finoman szólva is minősíthetetlen kritika érte őket, amik nem csak a Battlefield 2042 subreddit oldalán, hanem a Twitteren is felbukkantak.

A játékosok felháborodottsága teljesen jogos, a helyzetet viszont akkor sem szabad hagyni, hogy ennél jobban elfajuljon, hiszen a fejlesztők épp a közösség visszajelzései alapján tudnák a jövőben jobbá tenni a játékot.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ehhez viszont párbeszédre van szükség, ami mostanság hamar átcsak sárdobálásba, amit a Battlefield 2042 adminjai megelégeltek és ultimátumot adtak a követőiknek. Ebben felszólították őket, hogy vegyenek vissza a stílusukból, vagy korlátozások lépnek életbe, végső megoldásként pedig teljesen letilthatják a posztolás lehetőségét.

Az ilyesfajta korlátozás nem példátlan a játékos berkekben, nemrégiben a Halo aloldala is átmenetileg korlátozva lett, mikor a posztok többsége már inkább fenyegetés volt, mintsem higgadt megnyilvánulás. Mindezt úgy, hogy a Halo Infinite klasszisokkal jobb állapotban van, mint a Battlefield 2042.

Miközben ezeket a sorokat olvassátok, a DICE már gőzerővel dolgozik a következő hibajavításon és az első szezonon, amire ugyan még sokat kell várnunk, egy kedvcsináló kép azért már érkezett, hogy mi lehet majd az egyik pályája a következő felvonásnak:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)