Hirdetés

Nem is a védjegybalhé miatt csúszik a The Day Before, a fejlesztők össze-vissza beszélnek

|

Nincsenek könnyű helyzetben a The Day Before rajongói, minél több a válasz, annál több a kérdés az év eddigi legfurcsább videojátékos sztorija körül.

Hirdetés

Megírtuk mi is: a "túl jó, hogy igaz legyen" koncepcióval és gameplay videókkal előrukkoló The Day Before című posztapokaliptikus akciójáték március 1. helyett (hivatalosan) csak novemberben jelenik majd meg, mégpedig azért, mert a fejlesztők elől valaki levédette a címet, és most, hetekkel a várva-várt dátum előtt bejelentkezett náluk, hogy beszéljék meg a helyzetet. (Tudjuk jól, hogy ez mit jelent.)

Akkor elárasztották a Redditet és a Discord-szervereket a rajongói spekulációk, miszerint

a játék átverés és az egész nem is létezik, legalábbis nem abban a formában, ahogy a fejlesztők előadják.

Azóta kétszer is megszólalt a FNTASTIC csapata, akik egy mobiljátékokra szakosodott vállalat, a Mytona felügyelete alatt fejlesztik (elvileg) a The Day Before-t. Egyszer az IGN.com kérdésére válaszolva állították, hogy ők eleve el akarták halasztani a megjelenést, és úgy tervezték, hogy a kiadóval közösen közlik majd a rossz hírt, ám egy újabb gameplay videóban, hogy érezzék a törődést a rajongók és lássák, hogy nincs semmi baj, a fejlesztés halad.

Hirdetés

Ezen kívül pedig kiadtak egy kissé furcsa stílusú, passzív-agresszív közleményt arról, hogy gyerekkori álmuk volt egy ilyen játék megalkotása, és most azoknak vannak kételyeik, akik "nem látják a teljes képet". A The Day Before egyébként négy éve készül, "vérrel és verejtékkel" fejlesztik és a csapatnak "kellemetlenek ezek a vádaskodások", főleg úgy, hogy sosem kértek pénzt a közönségtől, még az előrendelés sem él.

Ezek után a 90-es évek akcióhőseihez hasonlítják magukat, akik minden akadályt legyőznek, és akikben eleinte senki sem hisz: hasonló történt, amikor úgy döntöttek, átalakítják a játékot, és hogy mennyire igazuk volt, azt mindenki megláthatja majd november 10-én.

Tehát összefoglalva:

  • Hirtelen bejelentik, hogy fél évet csúsznak, mert a jelek szerint elfelejtették levédetni Amerikában a saját címüket;
  • Közlik, hogy eleve csúsztak volna ennyit, de valamiért ezt mégis így és erre hivatkozva kommunikálták;
  • A közönséget nyomasztják és hibáztatják, mert szkeptikusak, ami az utóbbi évek hasonló botrányai után minimum érthető.

Így állunk most. Diplomatikusan maradjunk annyiban, hogy nagyon kíváncsiak vagyunk, mi történik majd november 10-én.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)