Hirdetés

Nem jön több régi játék Xbox konzolokra, az évfordulós ajándék volt az utolsó adag

|

Hat és fél év után leáll az Xbox visszafelé kompatibilitási programja.

Hirdetés

November 15-én ünnepelte huszadik születésnapját az Xbox egy cirka félórás előadással, amivel kapcsolatban már előzetesen igyekeztek tompítani az elvárásokat Phil Spencerék. Ennek megfelelően a műsoridő nagyobbik részét nosztalgiázás tette ki, de azért volt pár izgalmas bejelentés is.

Közéjük tartozott például az, hogy 76 címmel bővült a visszafelé kompatibilis Xbox és Xbox 360 játékok listája. De aki ennek hallatán azt hitte, hogy új lendületet vett a 2019. június 10. óta szünetelő program, az nem is tévedhetett volna nagyobbat.

Hirdetés

Az Xbox Wire látogatóival az örömhírt közlő bejegyzésben ugyanis az áll, hogy a mostani adag volt egyben az utolsó is, mivel elérték annak a határát, ami technikailag és jogilag lehetséges a licencek kérdését is figyelembe véve. Ez azt jelenti, hogy a visszafelé kompatibilis Xbox 360-as játékok végeleges száma  632 marad a 2154-ből, a klasszikus xboxosoké pedig 63 a 997-ből.

Személy szerint mélységesen sajnálom, hogy nem folytatódik a régi játékok átmentése az új generációra, mert még mindig van pár olyan cím a gyűjteményeben, ami lemaradt a listáról. Ilyen többek között az Alpha Protocol, a Rise of the Argonauts, a Condemned 2, valamint az Army of Two második és harmadik része. Ráadásul ezek némelyike sosem jelent meg PC-re, tehát hacsak valamikor nem portolják át, remasterelik vagy remake-elik őket, kizárólag Xbox 360-on vagy PS3-on játszhatunk velük. Esetleg még tehetünk egy próbát emulátorral.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)