Hirdetés

Nem kell már sokat várnunk, hogy PC-n is használhassuk az Xbox cloud gaminget

|

Egy új programon keresztül érhetjük majd el a felhőszolgáltatást, de nem csak ezért lesz hasznos.

Hirdetés

Androidon már elérhető az Xbox cloud gaming szolgáltatása, amit korábban Project xCloud néven ismerhettünk, és ha minden igaz, akkor valamikor később már egy internetes böngészőn keresztül is elérhetjük majd. Sőt, úgy tűnik, hogy a Microsoft készül egy másik újdonsággal is, ugyanis a jelek szerint létezik egy még be nem jelentett alkalmazás, ami több streamelős funkciót is magában foglal.

Hirdetés

A The Verge hozzáférést kapott az Xbox Game Streaming PC-s változatához, aminek segítségével Windowson keresztül is elérhetjük a cloud gaming játékait, illetve az Xbox Series X és Series S konzolunkon lévő alkotásokat is streamelhetjük asztali gépünkre. Ez utóbbi jelenleg nem lehetséges a PC-s Xbox Console Companion segítségével, szóval ez mindenképp előrelépésnek számít, és a cloud gaming megjelenése is egyértelműen újdonságnak tekinthető a platformon.

A távoli hozzáférés hasonlóan működik majd, mint a már elérhető programban, tehát felébreszthetjük konzolunkat a segítségével, bejelentkezhetünk, és természetesen játszhatunk is. Az új alkalmazás elvileg támogatja már az érintőképernyős kezelést, illetve a giroszkópot is, habár ez utóbbi a jelek szerint még nem teljesen készült el.

A fentieken túl úgy tűnik még, hogy PC-n 1080p-s felbontással pörgethetjük a játékokat a cloud gamingen keresztül. Egyelőre rejtély, mikor juthat el ez az új program szélesebb közönséghez is, ugyanis jelenleg még csak belső tesztelés alatt áll.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)