Hirdetés

Nem lehet majd elajándékozni az Xbox konzolok mellé járó digitális extrákat

|

Megszabadul a Microsoft az ötször ötös kulcsoktól, miután más megoldást talált az ajándék játékok és szolgáltatások beváltására.

Hirdetés

Tetszik vagy sem, a konzolpiac öles léptekkel halad a teljes digitalizáció felé, s habár PS5-ös, illetve Xbox Series X-es játékokat még vásárolhatunk dobozos formában, senkit sem lepne meg, ha ez volna az utolsó generáció, amelyik optikai adathordozókat használ. Ebbe az irányba mutat az eddig megszokott gyakorlatot váltó újítás is a Microsoft háza táján, miből következőleg száműzték a frissen vásárolt konzol dobozából a bundle-től függően ajándék játékokat, Xbox Live Gold-, valamint Xbox Game Pass-előfizetést tartogató kulcsokat.

Hirdetés

A jövő - sőt igazából már a jelen is - digitális, abban az értelemben, hogy innentől fogva magán a konzolon találhatóak hozzákapcsolt tartalmak. A Digital Direct elnevezésű program megszünteti a kódok lekaparásával és bepötyögésével járó szöszmötölést, ehelyett az Xbox One (később pedig az Xbox Series X) összeszerelését követő beállítási folyamat részeként feldobja az aktiválás lehetőségét. Nem muszáj ezzel azonnal élnünk, későbbi is sort keríthetünk rá, de gondolom, mindenkinek egyértelmű, hogy ezzel a megoldással a szóban forgó tartalmakat nem lehet átruházni másra.

A procedúra végtelenül egyszerű amúgy, csupán el kell fogadnunk a felkínált extrát a 'Claim it' opciót választva, ami hozzáadódik a fiókunkhoz, a továbbiakban pedig elérhető a 'My Games & Apps' menüpontban. Ha későbbre halasztanánk birtokba vételét, akkor az 'Included with this Xbox', esetleg még a 'Full Library' feltúrása vezet célra.

A Digital Direct bevezetése hatékony módja lehet annak, hogy az Xbox ökoszisztéma felfedezésére és használatára buzdítsa azokat a vásárlókat, akik hajlamosak megfeledkezni a konzol mellé csomagolt extrákról. Mindazonáltal tökéletesen érthető, ha valaki nehezményezi, amiért az adott géphez járó, számára érdektelen játékot nem lesz módja odaadni valaki másnak.

Szerintetek jó ötlet a Digital Direct?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)