Hirdetés

Nem mindenkinek jó hír, hogy ingyenes lesz a PUBG

|

Egyes platformoknak nem fekszik a kernel szinten működő csalásvédelem.

Hirdetés

A The Game Awards 2021 egyik fontos bejelentése volt, hogy a PlayerUnknown's Battlegrounds, azaz a PUBG modellt vált, 2022. január 12-től mindenki számára ingyenesen elérhető lesz. Azt már láttuk például a CS:GO-nál, hogy egy ilyen váltás micsoda tömegeket tud megmozgatni, vannak azonban a dolognak komoly hátulütői is.

A csalóknak ennél jobb hír sosem kell egy AAA játékkal kapcsolatban.

Hirdetés

A battle royale játékokat végleg a mainstreambe emelő PUBG népszerűsége az elmúlt időszakban komolyan megkopott, így teljesen érthető a kiadó cég döntése, miszerint átállnak az ingyenes modellre és a továbbiakban a játékon belüli tranzakciókból próbálnak meg hasznot szerezni. Ezzel szinte garantálható, hogy újra felrobban majd a játékosszám, a döntés azonban magával hozza, hogy minden eddiginél égetőbb lesz egy szigorú és tényleg hatékony csalás elleni védelem, hiszen a kitiltott csalók percek alatt csinálhatnak maguknak új profilt.

2021 elején a PUBG bevezette az új védelmét, amit Zakynthos-nak neveztek el. A fejlesztők szerint már magában ez a változás nagy előrelépés volt, most pedig továbbfejlesztik, hogy kernel szinten is vizsgálódjon a meseszép görög szigetről elnevezett anti-cheat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ezzel talán már többnyire megbarátkoztak a PC játékosok, van azonban egy réteg, akiknek, ha még szimpatikus is a megoldás, nem tudnak élni vele. A Linuxon játszóknak azzal számolniuk kell, hogy ezek a kernelben vizsgálódó szoftverek Windowsra készülnek.

A helyzet másik nagy vesztese maga a Steam Deck lehet, hiszen a hamarosan megjelenő eszközön is egy Linux alapú rendszer, a SteamOS 3.0 fut, ami a Proton disztribúción keresztül bírja működésre a windowsos játékokat.

Létezik persze megoldás, a Valve ugyanis elmondta, hogy a Deck kvázi egy PC, szóval bármikor dönthetnek majd úgy a tulajdonosok, hogy felhúznak egy teljes értékű Windowst a konzolra, onnantól pedig nyilván megszűnnek a kompatibilitás problémák. A teljesítmény már más kérdés, de ezt máskor beszéljük meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)