Hirdetés

Nem rajtolt technikai gondok nélkül a Mass Effect: Legendary Edition

|

Főleg PC-s játékosok fejezték ki nemtetszésüket a Mass Effect: Legendary Edition egy-egy technikai megoldása láttán, de konzolon sem felhőtlen a helyzet.

Hirdetés

A szerkesztőség tagjai közül is jó néhányan rávetették magukat a Mass Effect: Legendary Editionre a megjelenés utáni hétvégén, viszont sajnos nem mindenki élvezheti újra Shepard kalandjait, aki megvette a felújított trilógiát, köszönhetően néhány technikai hibának.

Sőt, néhány PC-s feature - vagy annak hiánya - miatt azok sem mind elégedettek, akiknél nem omlik össze a program.

Hirdetés

A legsúlyosabb hibák úgy tűnik, a számítógépes verziót érintik, többen panaszkodnak például a steames értékelések között arra, hogy a mindhárom epizódot megjelenítő képernyőn kiválasztva, melyik játékot indítanák el, a Mass Effect Legendary Edition összeomlik ahelyett, hogy elindítaná a választott részt. Erre a problémára egyébként többen javasolnak egy Windows-beállítást, ami sokaknak orvosolta ezt a hibát, ám nem minden esetben bizonyult hatásosnak.

A másik visszatérő kritika az új kiadással kapcsolatban, hogy néhány fontos PC-s sajátosságot figyelmen kívül hagyott a BioWare csapata, így például az átvezető videókat nem igazították 21:9-es képarányú monitorokhoz, amik közben két méretes fekete sáv jelenik meg az ilyen kijelzők két szélén. Továbbá az egérrel történő célzást is alaposan megnehezíti egy, a kurzor mozgási sebességét befolyásoló technika, amit nem lehet kikapcsolni, ahogy zavaró a látószög állítási lehetőségének hiánya is. Ezzel együtt a Steamen leadott értékeléseknek mindössze 18 százaléka nem javasolja a Mass Effect: Legendary Edition megvásárlását.

A problémákról viszont nem csupán a digitális áruházban, hanem Redditen is bőven esik szó, a random összeomlásokra panaszkodó posztok és a hibákat videóban is megörökítő felhasználók mellett a felújított trilógiával kapcsolatosan minden fontos infót összegyűjtő megathreadben is külön helyet kapott a bugokról szóló rész. Itt elsősorban azt javasolják a közösség tagjainak, hogy a hivatalos fórumon jelentsék a hibákat, de emellett egy olyan abszurd hibajavításról is szó esik, ami szerint Xboxon a játék összeomlását okozhatja, ha még a Mass Effect: Legendary Edition elindítása előtt csatlakoztatjuk a géphez a vezeték nélküli headsetünket.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak eddig, nem álltak bugok a nosztalgia útjába?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)