Hirdetés

Nem Sherlock Holmes az egyetlen híres detektív, akinek a korai kalandjait átélhetjük idén

|

A Syberia sorozatot is gondozó Microids adja ki az Agatha Christie - Hercule Poirot: The First Cases című kalandjátékot.

Hirdetés

Alighanem csupán a véletlen műve, mégis érdekes fordulat, hogy 2021 folyamán két olyan kalandjátékot is kapunk, amelyek egy-egy világhírű nyomozó pályafutásának kezdetére fókuszálnak, bemutatva az első, általuk felgöngyölített bűnügyeket. A Sherlock Holmes Chapter One már jóval korábban bemutatkozott, az Agatha Christie - Hercule Poirot: The First Cases leleplezését viszont csak most tartotta időszerűnek a kiadó Microids.

Bár felfedezhető a készülő játékok között némi hasonlóság, nem közvetlen riválisai egymásnak, hiszen amíg Holmes ifjúkori útkeresése nyitott világú, a műfaj határait tágítani igyekvő alkotás, addig Poirot nyomozásába egy tradicionális point & click kalandjáték keretében tudunk majd bekapcsolódni.

Hirdetés

A világháború előtt járunk, a belga rendőrség kötelékében szolgáló Hercule Poirot meghívott vendégként vesz részt a befolyásos Van den Bosch család fogadásán, ahol a büszke szülők bejelenteni készülnek lányuk eljegyzését. Az örömtelinek ígérkező eseményt váratlan váratlan gyilkosság szakítja félbe, a városra lecsapó hóvihar pedig meggátolja, hogy az elkövető kereket oldjon.

Innentől fogva egy hagyományos "whodunit"-jellegű bűnügybe csöppenünk, amelynek folyamán gondosan kikérdezzük az összes potenciális gyanúsítottat, alaposan átvizsgáljuk a Van den Bosh villát nyomok után kutatva, majd egy ún. elmetérképen igyekszünk összekapcsolni az egyes információmorzsákat, hogy végül a megfelelő következtetést levonva (motiváció, lehetőség, bizonyíték stb.) megnevezzük a tettest.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Az Agatha Christie - Hercule Poirot: The First Cases szeptember 28-án jelenik meg PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Switchre, de természetesen minden különösebb probléma nélkül elfut majd az új konzolgeneráció tagjain (PS5, XSX) is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)