Hirdetés

Nem sokkal a Gamer Girl bejelentése után megpróbálták még a játék nyomát is eltüntetni

|

Az élőszereplős interaktív dráma trailere ritka rossz fogadtatásban részesült, ami pánikreakciót váltott ki a kiadóból.

Hirdetés

Mielőtt az ezredfordulóhoz közeledve szinte teljesen kikoptak volna a köztudatból az ún. FMV (Full Motion Video) játékok, egy ideig különösen népszerűnek számítottak. Legismertebb képviselőjük, a 7th Guest elvitathatatlan érdemei közé tartozik, hogy óriási lökést adott a CD-ROM meghajtók elterjedésének. Persze azóta is születnek ilyen jellegű alkotások, de egy szűk piaci résről beszélünk, amelyet szinte egymagában képes lefedni a Wales Interactive kínálata.

Hirdetés

Kaptunk a walesi gárdától az elmúlt néhány évben horrort (The Bunker), modern bűnügyi drámát (Late Shift), misztikus krimiket (The Infectious Madness of Doctor Dekker, The Shapeshifting Detective) és sci-fit (The Complex), de egyik sem keltett akkora érdeklődést és pláne nem kavart akkora vihart, mint az FMV Future-rel közösen készített, pár napja leleplezett, majd a reakciók láttán sebtiben visszavont Gamer Girl trailere. Ennek a rövid mozgóképes anyagnak sikerült elérnie, hogy közös platformon találják magukat a nők tárgyiasításának ellenzői azokkal, akik szerint a szebbik nem képviselői pár kivételtől eltekintve véletlen balesetnek álcázott villantásokkal, vagy szinte semmit sem takaró szereléssel próbálnak minél több követőt és támogatót szerezni.

A fejlesztő és kiadó szerepét egyaránt ellátó Wales Interactive nem biztos, hogy a legjobb módját választotta a válságkommunikációnak, ugyanis először még megpróbálta védelmébe venni az alkotást arra hivatkozva, hogy négyéves kutatómunka során több tucat női streamert interjúvoltak meg, valamint a forgatókönyv társszerzője a főszerepet is játszó Alexandra Burton, ám ezután elkezdte leszedetni a trailert, majd kitörölni a játék létezésének a nyomát is. Ennek esett áldozatául a leleplezést megejtő blogposzt és a hivatalos oldal, sőt még a sajtónak eljuttatott presskitet is elérhetetlenné tették.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Switchre bejelentett Gamer Girl sorsa, hiszen a film/játék gyakorlatilag már elkészült, ezért aligha változtatnák meg drasztikusan. Inkább az tűnik valószínűnek, hogy a tervezett szeptemberi megjelenést későbbre halasztva átgondolják a PR-kampányt, és máshogy közelítenek majd a témához egy olyan időszakban, amikor egymást érik a streamerek közösségén belül kipattant botrányok.

A játékban egyébként egy fiktív streaming platform új moderátorát alakítanánk, aki rövid időn belül Abicake99 bizalmasává válik. Feladataink közé tartozik a chat moderálása, a nézők és követők számának növelése, később pedig egyre nagyobb beleszólást nyerünk Abi életébe.

Ti játszanátok vele?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)