Hirdetés

Nem sült el túl jól egy Sniper Ghost Warrior sajtóesemény

|

Egy katonai kiképzési szimulációt szerveztek az újságíróknak és influencereknek, de történtek olyan szürreális dolgok, amik miatt magyarázkodniuk kell.

Hirdetés

Június elején jelent meg a Sniper Ghost Warrior Contracts 2, az azt készítő lengyel fejlesztőcsapat és kiadó, a CI Games pedig ennek népszerűsítésére tartott egy különlegesnek ígért sajtóeseményt. A TheGamer beszámolója szerint egy egynapos kiruccanásról volt szó, amelynek keretében tíz újságírót és influencert vittek el egy extrém katonai terrorelhárítási kiképzésre San Diegóban, egy olyan létesítménybe, amit a rendőrség és a katonaság kiképzésre használ. 

Hirdetés

A helyszín olyannak lett kialakítva, mint egy közel-keleti csatatér, a résztvevőket pedig kiképzőfegyverekkel látták el és szembeszálltak olyan szerepjátékosokkal, akik bár soha nem voltak muszlimnak vagy arabnak nevezve, mindannyian fehér köntöst és fejkendőt viseltek.

A TheGamer írója, Eric Switzer elmondása alapján ezeket a színészeket csak ellenségként, rosszfiúkként vagy a többi srácként emlegették, a forgatókönyv szerint pedig azért kellett kiiktatniuk őket, mert sok jó amerikait meggyilkoltak. Még egy "Trump 2024: The Revenge Tour" feliratú zászló is lobogott a helyszínen.

Switzer hozzátette, hogy a fejlesztőcsapat egyetlen tagja sem volt jelen az eseményen és a Sniper Ghost Warrior játékra is csupán annyi utalt, hogy volt néhány PC, amin játszani lehetett, bár ez nem volt része a menetrendnek. 

A CI Games közleményben reagált a dologra és kijelentette, hogy mindenfajta rasszizmust elutasít.

"Varsói lengyel stúdióként semmiféle kapcsolatunk nincs egyetlen amerikai politikai párttal vagy mozgalommal sem"

- írták.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A csapat azt is tisztázta, hogy a munkatársak a pandémia miatt nem tudtak a helyszínre utazni, ezért bizonyos döntéseket figyelmen kívül hagytak és így az esemény nem a gondolkodásukkal és meggyőződésükkel összhangban lett megtartva. Hozzátették, hogy teljes felelősséget vállalnak a történtekért, elsődleges céljuk az volt, hogy a sajtónak ízelítőt adjanak abból, milyen a játék főszereplőjének bőrébe bújni.

A csapat egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy a Sniper Ghost Warrior Contracts 2 mind elbeszélésében, mind környezetében teljesen fiktív, és arra kérték a szervezőket, hogy változtassák meg a színészek ruháit, hogy tükrözzék a játékban látottakat. A CI Games szerint azonban tájékoztatást kaptak róla, hogy az esemény hitelességének megőrzése érdekében ezt a kérésüket elutasították. A közlemény végén a stúdió bocsánatot kért Eric Switzertől és minden olyan résztvevőtől, aki a tréninget sértőnek találta. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)