Hirdetés

Nem tetszik a Windows XP halála? Van megoldás!

|

Igaz, egy teljesen új operációs rendszert kell megszokni, de a ReactOS egy Windows XP/Server 2003 alternatíva, amelyet érdemes megismerni.

Hirdetés

Nem állítjuk azt, hogy a Windows 8 bukás lenne, mivel a pénzügyi jelentések nem ezt bizonyítják, de azért azt bátran ki lehet jelenteni, hogy elég megosztó újításokat vezetett be a Microsoft. A Windows XP támogatásának megszüntetése pedig sok felhasználót kellemetlenül érint, ha csak kényelmi okokból is, de jó tudni, hogy van azért megoldás.

Mert az XP-t sokat szerették, és ez több, mint 2000-es évek iránti nosztalgia. Nem véletlen, hogy a Windowst mímelő felülettel ellátott Linux-disztribúciók hada meglehetősen sikeres, de most nem ezek kerülnek reflektorfénybe. A ReactOS azért érdekes, mert készítőinek célja egy binárisan kompatibilis Windows XP/Server 2003 alternatíva, ami nem Linux alapú, csupán a nyílt Wine Windows-emulátorból használtak fel pár dolgot.

Összesen 15 év munkájáról van szó, de a ReactOS továbbra is alfa fázisban van, igaz, számos alkalmazás és illesztőprogram fut rajta. A PC World-ös kollégák kicsit meg is vizsgálták közelebbről a saját fejlesztésű operációs rendszert, a ReactOS bemutatóért kattintsatok ide.

Nektek mennyire lenne bizalmatok egy ilyen kezdeményezéshez? Lehet élet az XP után?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)