Hirdetés

Népszerű játékokat tilthat be az orosz kormány, az ok a fiatalok manipulálása

|

Feketelista készülhet azokról a címekről, amelyek a kormány szerint megmételyezik az orosz fiatalság elméjét.

Hirdetés

Ukrajna egy évvel ezelőtti lerohanását követően számos nyugati cég és azok termékei is kivonultak az orosz piacról, amire az ország a belső iparának megerősítésével igyekszik reagálni, a gazdasági szakértők szerint inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Oroszország vezetése a belföldi játékipar helyzetbe hozásához is nagy reményeket fűz, melynek jegyében egy Electronic Artshoz hasonló méretű, de államilag támogatott mamutot hozhatnak létre. Most pedig úgy tűnik, hogy a nyugati konkurencia üldözésével is besegítenének a projektnek.

A Kommerszant szerint ugyanis a kormány a főügyészséget és különböző minisztériumokat bízott meg azzal, hogy segítsenek megvédeni a gyerekeket a játékok negatív hatásaitól. Ennek jegyében egy jóváhagyott és tiltott címeket nyilvántartó listát hoznának létre, az Oroszországban értékesített számítógépeken pedig szülői felügyeleti programok telepítését írnák elő.

Hirdetés

Ahogy a lap írja, a legtöbb ötletet a Szövetségi Gyűlés Törvényhozói Tanácsának bizottsága terjesztette elő. Ennek tagjai meg vannak győződve arról, hogy a népszerű videojátékok "az elme és a tudatalatti befolyásolására szolgáló módszereket", valamint "rosszindulatú szoftvereket és tiltott tartalmakat" rejtenek. A bizottság jelentése ennek kapcsán nem sorol fel címeket, így nem tudni, hogy a törvényhozók konkrétan melyik játékoktól féltik a helyi fiatalságot.

A javaslattevők elképzelése szerint a játékok kódját egyenként kellene átnéznie egy erre kijelölt testületnek az említett rosszindulatú elemek után kutatva, ami már önmagában is megkérdőjelezi az egész projekt kivitelezhetőségét, nem beszélve arról, hogy a kalózkodás tekintetében az élbolyban járó orosz felhasználók bizonyára nem lennének restek megkerülni az állami korlátozásokat.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A tervek ugyanakkor még nagy vitákat generálhatnak, a Kommerszantnak nyilatkozó helyi szakértők ugyanis egyetértettek abban, hogy az intézkedés valójában csak tovább rombolná az amúgy is gyengélkedő orosz játékpiacot, a fiatalok pedig egyébként sem kezdenének hazafias címekkel játszani, mivel egyelőre nem is léteznek ilyenek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)