Hirdetés

Rájár a rúd az Amazonra, a New World sem úszta meg a halasztást

|

A New World producere Scott Lane saját otthonából küldött videóüzenetet, amiben kifejti döntésük okát.

Hirdetés

Mára már sajnos törvényszerűvé vált, hogy sorra halasztanak el megjelenéseket az iparág minden területéről. Az Amazon játékiparba való belépése eddig nem sok sikerrel indul. A múlt héten bejelentették, hogy elhalasztják a Project Tempo névre keresztelt, saját game streaming szolgáltatásukat, most pedig az első komolyabb játékuk, a New World című MMORPG került fel a "csúszik" listára. Valahol várható volt a rossz hír, ugyanis papírforma szerint már mennie kellene a zárt béta időszaknak, de egészen máig nem volt konkrét hír a tesztet illetően.

Hirdetés

A fő oka hátterében ismét a koronavírus járvány áll. A játék producere egy videóüzenetben és a játék weboldalára mellékelt levélben közölte a rossz hírt. Állítása szerint a játék maga jól halad, csupán nagyon lelassítja és megnehezíti a közös munkát a járvány által kikényszerített korlátozások; az egész fejlesztő csapat otthonról kénytelen dolgozni. A projekt vezetője kihangsúlyozza, hogy nem szeretnének a minőségből alább adni, így inkább a játék és a csapat biztonságának érdekében eltolják a megjelenést. Ez a dátum május 24-ről egészen augusztus 25-re csúszott. Sajnálatos módon a béta fázis is késik, az áprilisi hónapra meghirdetett tesztidőszak pedig nyár elejére, júliusra tolódott el.

Mondanom sem kell, hogy a játékot egyre nagyobb figyelemmel követő közössége elég vegyes fogadtatásban részesítette az új bejelentést. Külön paprikázza még a kedélyeket, hogy most is tart a  második alfa tesztfázis, amiben csak úgy vehetnek részt a játékosok, ha az alábbi linken regisztrálva várják a gép véletlenszerű sorsolását. Az előrendelés nem biztosít szabad betekintést az NDA-val (titoktartási nyilatkozat) lezárt kapuk mögé, sokan a játékosok közül nem értenek egyet ezzel a korlátozással. Van aki megérti a kialakult helyzetet, de mások előrendeléseik lemondásával fenyegetőznek, ezzel próbálkozva nyomást gyakorolni a stúdióra.

Akik a járványhelyzet okozta szabadidejüket a játékkal szerették volna eltölteni, azoknak most sajnálatos módon tovább kell várniuk. Viszont egy lépéssel közelebb kerülhetnek a játék megismeréséhez, ugyanis a fejlesztő csapat egy új bejegyzésben ismerteti a játék inváziós rendszerének működését. Ami pedig az Amazon Game Studios-t illeti, van még némi remény a megjelenéseket illetően, ugyanis ha el nem halasztják addig, akkor májusban debütál a Crucible, ami a stúdió első multiplayer sci-fi lövöldéje lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)