Hirdetés

"New York, New York..."

|

Gondolkoztatok már azon, hogy a Rockstar Games miért nem valódi városokat jelenít meg a GTA III óta játékaiban? A kérdésre most kaptuk meg a választ: még meg sem jelent a GTA IV, a New York-i politikusok már fel vannak háborodva…

Hirdetés



Csütörtök éjjel került ki a GTA IV trailerje, amelyben ugyan Liberty City-t láthatjuk, ám a New York városával való hasonlóság egyszerűen lenyűgöző, hála a játék döbbenetes grafikájának. Mi, gamerek ennek csak örülhetünk, hiszen szinte borzongató érzés egy ennyire realisztikusan ábrázolt nagyváros utcáit róni egy vagány orosz gengszter szerepében. A helyi politikusok azonban nincsenek elragadtatva az ötlettől…



„De hát ez őrület!”
A NY Daily News legfrissebb híre szerint „az ultraerőszakos játék legújabb részében a gyilkos őrület New York utcáit árasztja majd el”. A felháborodott politikai vezetők azonban megmondták a nagytutit: „a játékban ábrázolt nagyvárosi erőszaknak kevés köze van a valósághoz.”
„A Grand Theft Auto legújabb részét Amerika legbiztonságosabb nagyvárosába helyezni olyan, mintha a Halo Disneylandban játszódna!” – csapott az asztalra Peter Vallone (a mosolygós idős úr), helyi képviselő, a helyi Council's Public Safety Committee elnöke. Raymond Kelly (a szúrós szemű kopaszodó fickó), a New yorki rendőrkapitány még kevésbé válogatta meg szavait: „Alávaló dolog, hogy az erőszakot az ilyen játékokban népszerűsítik, attól függetlenül, hogy mennyire elborult világban zajlanak az események!”
Maga a NY Daily News a következőképpen jellemezte a Grand Theft Auto sorozatot: „az előző részekben a játékos rendőröket és prostituáltakat gyilkolhatott, és… pornográfiát árult gyerekeknek!” Bár a zsarukat és az utcalányokat valóban megölhettük (ha akartuk: végső soron minden a játékoson múlik…), de egyetlen olyan részre sem emlékszem, ahol „pornót árulhattunk gyerekeknek…” Éljen a korrekt tájékoztatás…




„Őrület? Ez a GTAAAAAAA!”
Elképesztően komikus az is, hogy sem a NY Daily News, sem a nyilatkozó magas rangú urak nem vették a fáradtságot és nem jártak utána, hogy a GTA IV-ben valójában nem New Yorkban járunk, hanem ismét csak Liberty City-ben. Az viszont tagadhatatlan, hogy a GTA-k jól ismert nagyvárosa jobban hasonlít New Yorkra, mint valaha. A GamesRadar összedobott egy kis összehasonlítást amelyben az eredeti városképeket a trailerben látható helyszínek mellé rakta és a hasonlóság a legtöbb esetben megdöbbentő. A képeket ebbe a cikkbe is beraktam, viszont a GamesRadar kommentárjaihoz érdemes ellátogatni a megadott oldalra. A Rockstar szerintem tehát ismét elsőrangú munkát végzett, és én speciel maximálisan megbízom abban, hogy a GTA IV tarolni fog, amikor végre-valahára megjelenik. Addig is nézzétek meg az összehasonlító képeket és dúdoljunk közösen egy kis Frank Sinatrát, közben azon mulatva, hogy a valóság néha még a GTA cinikus paródiájánál is komikusabb… „Páppápárárám… New York, New York…”

Kapcsolódó videó:
Frank Sinatra: „New York, New York”
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)