Hirdetés

NHL 18 teszt - alibihoki

|

Az EA jégkorongos sorozatának legújabb része most a korábbi tendenciától eltérően kevés újítással is beérte.

Hirdetés

A meglehetősen kellemetlen NHL 15 óta remekül alakult az EA Sports jégkorongos szériájának sorsa, de sajnos egyszer minden győzelmi sorozat megszakad. Idén elég vérszegényre sikeredett az új NHL játék, és csak reménykedni tudunk abban, hogy jövőre minden eddiginél nagyobb durranásra készülnek a fejlesztők - persze ez az NHL 18 mostani vásárlóit egyetlen pillanatig sem fogja vigasztalni, mivel ez alkalommal nem olyan jó móka a virtuális korong kergetése, mint az elmúlt két évben volt.

Hirdetés

Amikor nem te vagy a kiválasztott

A jelek szerint minden évben csak egy új EA Sports játék részesül abban a kegyben, hogy megkapja a remek Frostbite motort és az utóbbi idők legizgalmasabb bővítményét, a sztorimódot. A FIFA után most a Madden NFL volt soron, így az NHL-rajongók csak irigykedve nézhetik a tojás és golyó formájú lasztikkal játszó pajtásaikat, nekik maradt az egyre kopottasabb látvány, és be kell érniük az egyébként szórakoztató, de ezúttal szinte érintetlenül hagyott játékmódokkal.

Egyetlen szerencsénk, hogy az a kevés újdonság, amit belepasszíroztak az NHL 18-ba, valóban kiválóan sikerült. A most debütáló NHL Threes-mód például pörgős, három a három elleni meccsekre épít, hatalmas gólokkal, gyors akciókkal, ráadásul akár az NHL-csapatok kabalaállatainak jelmezeiben is jégre léphetünk. A külön minikampány mellett offline coopra és online meccsek lezavarására is lehetőségünk nyílik, ráadásul ezeket a mérkőzéseket nem csak a találatok után beindított pirotechnika teszi emlékezetessé. Amennyiben engedélyezzük a különleges korongok használatát, megváltoznak a szabályok, és nem minden pakk ér egyetlen pontot. Kaphatunk a játékhoz egy, két vagy akár három pontot érő korongokat is, sőt olyan is létezik, amely találat után az ellenféltől von le ugyanennyi pontot.

Újoncok előnyben

Ha csak most kezdesz el ismerkedni az NHL sorozattal, akkor igazán hasznosnak bizonyul majd számodra a megújult oktatómód, amelyben valódi felvételek segítéségével kísérlik meg a fejedbe verni a hoki legfontosabb alapvetéseit. Kezdetben pofonegyszerű feladatokat kapunk, de később a tutorial a merészebb cseleket is megmutatja, amelyeknél már észnél kell lenniük a gyakorlott kontrollerveteránoknak is. A visszatérő, profi játékosok egyébként főleg a védők ütőkezelésének javulását fogják értékelni, de ennél azért talán ők is többre vágytak volna.

Fontos még megemlíteni a kártyagyűjtögetős, csapatfejlesztős Ultimate Team-mód újítását. Az alapok változatlanok maradtak, a játékosok közötti kémiára építő rendszert sem alakították át, a megszokott bajnokságok és tornák mellett azonban immár különböző kihívásokat is teljesíthetünk, amelyekért busás játékbeli pénzjutalom vagy ritka játékosokat tartalmazó kártyacsomagok járnak. Amennyiben te is unod már a HUT mókuskerekét, kellemes felüdülést nyújthat ez az új lehetőség.

Jövőre ugyanitt?

Különösen a tavalyi NHL után fáj mindez, hiszen akkor temérdek új tartalmat zúdítottak a nyakunkba a készítők; még én is azt írtam, hogy egy teljes évre elegendő lesz a hoki szerelmeseinek. Most semmiképp sem állítanék hasonlót, sőt bátran kijelentem: még az ötletes NHL Threes sem ér annyit, hogy kicsengessétek az NHL 18 árát, ha az egy évvel ezelőtti játék már ott lapul a gyűjteményetekben. Borzasztóan remélem, hogy jövőre már arról írhatok, milyen gyönyörű az új, Frostbite motorral futó NHL 19, amelyben egy fiatal jégkorongozó pályafutását követhetjük nyomon a sztorimódban. Ha ezeket nem lépi meg az EA Canada, akkor borítékolható a népharag.

NHL 18
Ha megvan az előző rész, akkor az idei NHL-t akár ki is hagyhatod.
Ami tetszett
  • NHL Threes
  • Bővített oktatómód
  • HUT kihívások
Ami nem tetszett
  • A legtöbb játékmód semmit sem fejlődött
  • Illene már Frostbite-ra váltani
  • Meddig várjunk a sztorimódra?
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)