Hirdetés

NHL 23 teszt - végre kapott egy kis szeretetet

|

Megannyi sanyarú év után az EA Sports megpróbált egy pici figyelmet szentelni az NHL szériának is, és nagyon jól tette, hogy így döntött.

Hirdetés

Az EA Sports ernyő alatt sokféle sport játékadaptációja megfér, az viszont kár lenne vitatni, hogy egyes szériáknak több, másoknap pedig jóval kevesebb figyelmet szánnak az illetékesek. Fájdalmasan hosszú ideje ül a kispadon az NHL sorozat, aminek sem a fejlesztés terén, sem pedig a promócióban nem adnak sokat a mannából. A hűséges rajongók persze így is megveszik az aktuális részeket, de rajtuk kívül nem nagyon mutatkozott igény arra, hogy bevonjanak esetleg friss játékosokat is. 

Az NHL 23 esetében azonban végre-valahára elmondható, hogy szintet tudott lépni a játék, és érdemessé vált arra, hogy azok is vessenek rá egy kósza pillantást, akik már hosszú ideje elengedték a sorozatk ezét, vagy sosem éreztek késztetést arra, hogy megragadják azt.

Hirdetés

Csinos korisok

A fejlődés elsősorban technikai téren érhető tetten. Ezerszer szebb a játék, mint a tavalyi epizód, most először tényleg úgy fest az NHL, mint egy next-gen játék, Xbox Series X-en és PlayStation 5-ön egészen gyönyörű a jég, rendesen ki vannak dolgozva a játékosok, a mezek, helyén vannak az animációk és a hangok is. Kidomborodnak a dinamikában is a változások, egy-egy keményebb támadás vagy idegtépő védekezés esetén, ehhez szükség volt apró, de fontos változtatásokra az irányításban - ami persze ezen felül érintetlen maradt. 

A közönség él, reagál a meccs eseményeire, a lelátókon temérdek apró részlet teszi életszerűvé a hangulatot. Ezek önmagukban mind-mind apróságok csupán, együtt viszont kulcsfontosságú szerepük lehet abban, hogy az ember 2022-ben is bele tudjon merülni abba a sportjátékba, amiben régen csak pár pixel kergette egymást. Nagyon lassan sikerült csak a kori audiovizuális igényeihez felérni az NHL franchise-nak, de most mi tényleg csak örüljünk annak, hogy ezen a téren beért a várakozás. 

De mivel is játsszak? 

Játékmódok terén vannak bizony szomorúbb hírek, a Be a Pro módhoz például konkrétan semennyire sem nyúltak hozzá, ha valaki kifejezetten ezt szereti a szériában, akkor semmiféle újdonságra sem számíthat. A kisebb módok (mint például az NHL Threes) is érintetlen. A fókusz ezúttal teljesen a franchise módra került, ahol sokkal nagyobb szabadságot kapunk, mint korábban bármikor, keresztül-kasul átszabhatjuk az itteni alapvetéseket, ez erre fogékonyak biztosan élvezik majd az itt történő szöszölést. 

Női csapatokból is van egy csomó, a csajok felbukkannak a kártyagyűjtögetős HUT módban is, és érdemes rájuk figyelni, mert elég nagy segítségére lehetnek a csapatnak, nagyon erős női játékosok kártyái közül válogathatunk. Elsőre furán hangzik, hogy együtt, egy csapatban hokiznak a fiúk és a lányok, de ezen hamar túl lehet lendülni, főleg, ha bevágjuk az első nagy gólokat mondjuk Sarah Nurse-t irányítva. A különböző kihívásoknak és fejleszthető kártyáknak hála gyakorlatilag végtelen időt bele lehet pakolni ebbe a módba akár online, akár offline játékban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Csodálatos lenne, ha egyszer legalább fele annyi törődést kapna egy új NHL rész, mint a FIFA (hamarosan már EA Sports FC) vagy a Madden, de erről kár is álmodni. Örüljünk inkább annak, hogy idén végre tényleg úgy néz ki a játék, mint egy ebben a generációban megjelent cím, finomhangolták picit az irányítást, és nem az süt az egész NHL 23-ról, hogy csak túl akar lenni az EA Sports a kiadásán, úgysem érdekel a játék senkit, csak azt a pár unatkozó fanatikust, aki nyaranta az EA Playen nem akar sorba állni az új FIFA és Madden miatt, és hajlandó két kirakott fémhordón nyomogatni inkább az NHL-t - nem viccelek, Kaci tényleg így számolt be a Los Angeles-i viszonyokról pár évvel ezelőtt.

NHL 23
Az NHL 23-at akkor is érdemes kipróbálni, ha évek óta bottal sem piszkáltad meg a szériát.
Ami tetszett
  • mérföldeket lépett előre a látvány
  • a drámai pillanatok kaptak egy kis extrát az irányítás terén
  • a csajok feldobták a HUT módot
Ami nem tetszett
  • sok játékmód teljesen érintetlen maradt
  • még mindig ez a játék az EA Sports fekete báránya
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)